Manifestació de suport al poble palestí el 20 de gener de 2024.
Manifestació de suport al poble palestí el 20 de gener de 2024.

Esther Díez demana a l’alcalde no amagar-se en excuses administratives. La portaveu municipal recorda el rebuig de PP i Vox a diverses propostes per denunciar la massacre a Gaza.

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha afirmat hui que “l’alcalde, Pablo Ruz, ha d’explicar per què ha denegat el permís a l’AFA del CEIP Els Arrels per a dur a terme activitats infantils en el centre en suport al poble palestí”.

Díez ha recordat que el AFA tenia previst desenvolupar l’activitat ‘Cometes per la Pau’ dissabte passat, però l’esdeveniment no va poder dur-se a terme per la negativa de la Regidoria d’Educació a autoritzar l’ús del col·legi.

En aquest sentit, la portaveu municipal ha explicat que “des de l’AFA ens transmeten que, per primera vegada, l’Ajuntament ha sol·licitat una sèrie de requisits que mai abans havien demanat per a autoritzar una activitat”.

“Tampoc és comprensible que al·leguen que la sol·licitud no s’havia presentat amb 15 dies d’antelació, quan la realitat és que amb tota normalitat l’Ajuntament dona permís per a esdeveniments amb menys temps, fins i tot, en moltes ocasions, ha concedit autoritzacions per al mateix dia”, ha afegit.

Esther Díez ha apuntat que “es tracta d’una activitat aprovada per la junta del AFA del CEIP Els Arrels, un esdeveniment que buscava fomentar la cultura de la pau entre els més xicotets i, al mateix temps, denunciar la matança de milers de xiquets i xiquetes en la franza de Gaza”.

La portaveu municipal de Compromís ha declarat que “demanem a l’alcalde no amagar-se en excuses administratives, perquè precisament una activitat tan necessària com aquesta haguera requerit de tot el suport per part de la Regidoria i, per descomptat, li instem a abandonar qualsevol idea d’introduir un criteri ideològic a l’hora d’autoritzar o no activitats en espais municipals, com és el cas dels col·legis”.

“Lamentablement no és una sorpresa que el govern de Pablo Ruz i Vox hagen impedit la celebració d’un esdeveniment de suport al poble palestí, si tenim en compte que ja a l’octubre van rebutjar la declaració institucional que vam proposar des de Compromís per a denunciar la matança del govern israelià, així com els atacs d’Hamàs” i ha afegit que “també en el ple de gener preguntàrem sobre si anaven a formular una declaració pública de suport al poble palestí i van evitar comprometre’s amb una resposta genèrica”.

Díez ha assenyalat que “és molt preocupant que un govern municipal vulga mostrar-se equidistant amb una massacre que s’ha cobrat la vida ja de més de 30.000 persones i que exigeix del compromís polític i humà de la resta del món per a posar fi a aquesta barbàrie”.

“Aquesta negativa a fer costat al poble palestí es torna encara més cruel si tenim en compte que l’Ajuntament ha mostrat explícitament el seu suport públic als habitants d’altres països en guerra, com és el cas d’Ucraïna, i per això volem saber quins motius al·lega Pablo Ruz per a desentendre’s d’una dels conflictes més durs dels nostres dies”, ha conclòs la portaveu municipal de Compromís.