La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha instat hui el govern municipal “a posar en marxa l’hort urbà de Trabalón, una actuació iniciada el mes d’abril, que suposa el major espai de la ciutat destinat al cultiu ecològic, i que encara no està en funcionament”.

Díez ha recordat que “aquestes obres haurien d’haver finalitzat el mes d’agost, d’aquesta manera les associacions veïnals de Sant Antón i del Camp de Futbol estarien ja conreant en les 209 parcel·les habilitades en l’hort, però la realitat és que el govern municipal segueix sense donar inici a l’activitat”.

“Al llarg retard de les obres, se suma el fet que no estan signats encara els convenis entre les entitats veïnals i l’Ajuntament d’Elx que són indispensables perquè aquestes puguen fer ús de les instal·lacions”, ha indicat la portaveu municipal de Compromís.

Esther Díez ha recordat que “aquest és un projecte amb múltiples beneficis, perquè permet recuperar l’ús agrícola del Palmerar, fomentar l’agricultura ecològica i també generar espais comunitaris de qualitat amb els quals fomentar l’associacionisme”.

“La creació de grans horts urbans públics va ser una iniciativa que impulsàrem en les anteriors legislatures en el marc de l’estratègia DUSI i gràcies a aquest finançament europeu creàrem l’hort urbà en l’Hort de Felip i deixàrem en marxa les obres en l’hort de Trabalon”, ha afegit.

En aquest sentit, Esther Díez ha afirmat que “aquests han estat projectes amb molt bon acolliment per part dels veïns i veïnes i que compten amb una gran demanda, per la qual cosa és indispensable continuar ampliant la xarxa d’horts urbans i portar-los a tots els punts del municipi possible”.

Per això, la portaveu municipal ha explicat hui que “des de Compromís demanem al govern de Pablo Ruz que invertisca en la creació d’horts urbans, prioritzant actuacions com l’ampliació de l’hort de Felip o la creació de nous espais en el barri de Carrús”.

“Lamentablement no hi ha pressupostada cap inversió per a horts urbans en 2024, la qual cosa no és d’estranyar en un govern que, a més de desmantellar polítiques verdes, no té cap estratègia ambiental en aquest context d’emergència climàtica”, ha indicat.