Desmantellament del carril bici de l'Avinguda de Joan Carles I pel govern municipal del PP i Vox
Desmantellament del carril bici de l'Avinguda de Joan Carles I pel govern municipal del PP i Vox

Compromís anima a la ciutadania a adherir-se a la iniciativa que es troba ara en fase de recollida de suports 

La portaveu del grup municipal Compromís per Elx, Esther Díez, ha explicat hui que “la iniciativa registrada davant la Comissió de Peticions de la Unió Europea pel desmantellament dels carrils bici per part de Pablo Ruz ha sigut admesa a tràmit i, per tant, s’obri un període públic d’adhesions”. 

Díez ha recordat que “la petició va ser registrada el mes de setembre, després que el govern de Pablo Ruz i Vox eliminara les infraestructures ciclistes de Joan Carles I i José María Buck i ara, després de comprovar que compleix amb els requisits, l’organisme europeu ha decidit continuar amb la seua tramitació i sotmetre-la a examen”. 

“Durant el seu tràmit qualsevol ciutadà o ciutadana pot adherir-se a la sol·licitud i, per això, animem a totes les persones que aposten per una ciutat verda a sumar-se a aquesta sol·licitud amb l’objectiu que Europa inste a Pablo Ruz a revertir la destrossa i reposar els carrils bici eliminats”, ha destacat Esther Díez, per a qui “l’admissió a tràmit de la petició és una bona notícia perquè suposa fer un pas més en la denúncia de la destrossa del govern ultra i obri la porta a la reposició dels carrils bici”. 

Sobre aquest tema, la portaveu municipal ha assenyalat que “el carril bici de Joan Carles I és precisament el que connectava el centre amb la xarxa ciclista desplegada en l’avinguda d’Alacant amb fons europeus i haguera sigut també l’eix central per a la connexió del futur anell ciclista que es desenvoluparà amb la subvenció Next Generation amb-seguida per l’anterior govern progressista”. 

“Per tot això, l’eliminació del carril bici suposa haver deixat sense connexió a la principal infraestructura ciclista de la ciutat i ha pervertit els fons europeus rebuts per a donar continuïtat a la xarxa”, ha indicat. 

Esther Díez ha ressaltat que “és important assenyalar també que amb la posada en marxa d’aquests carrils bici aconseguim reduir un 50 per cent el trànsit en aquests carrers i millorar la qualitat ambiental en reduir en un 30 per cent la concentració de diòxid de nitrogen”. 

Al mateix temps, ha afirmat que “l’informe sobre accidentalitat a la ciutat demostra que els dos carrils bici suprimits van registrar una sinistralitat baixa, comparada amb altres carrers de la ciutat, la qual cosa va vindre a confirmar que la seua eliminació va ser una decisió absolutament ideològica d’un govern municipal de PP i Vox negacionista de l’emergència climàtica i contrari a la ciutat verda que mereixem els il·licitans i il·lciitanes”. 

“Pablo Ruz ens ha posat en el mapa de la vergonya internacional per la supressió d’aquestes infraestructures ciclistes i ara tenim l’oportunitat de netejar el nom de la nostra ciutat i, cosa que és més important, recuperar actuacions de mobilitat sostenible que són bones per a la nostra salut i la nostra seguretat”, ha destacat la portaveu del grup Compromís. 

Com adherir-se a la petició 

En aquest sentit, la portaveu municipal ha assenyalat que per a adherir-se a la petició, cal seguir els següents passos: 

1. Accedir al Portal de Peticions del Parlament Europeu: https://www.europarl.europa.eu/petitions/es/home 

2. Registrara en la pàgina a través de l’enllaç; https://www.europarl.europa.eu/petitions/es/registration/register 

3. Accedir a la petició concreta i adherir-se en: https://www.europarl.europa.eu/petitions/es/petition/content/0960%252F2023/html/Petici%25C3%25B3n-n.%25C2%25BA%25C2%25A00960%252F2023%252C-presentada-por-Esther-D%25C3%25ADez-Valero%252C-de-nacionalidad-espa%25C3%25B1ola%252C-sobre-el-supuesto-uso-indebido-de-fondos-europeos-destinados-a-los-carriles-bici-en-Elche-%2528Alicante%2529