Plaça de Baix.
Plaça de Baix.

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha explicat hui que “la transformació urbana que ha de continuar-se en el municipi ha de tindre com a objectiu construir una ciutat totalment accessible i inclusiva, perquè és l’única manera d’assegurar els drets de les persones amb discapacitat”.  

Díez ha destacat que “el dia 3 de desembre celebrem el Dia de les Persones amb Discapacitat, una data al voltant de la qual el govern municipal està anunciant diferents accions, la qual cosa és positiva, però veiem com és un discurs que abasta només els àmbits que no consideren conflictius”.  

“Cal recordar que en matèries com a mobilitat sostenible s’està negant aquesta inclusió quan, entre altres qüestions, s’aposta per permetre l’aparcament en les plataformes úniques i s’elimina així el valor d’accessibilitat amb el qual comptava aquesta important actuació que comencem l’anterior govern progressista i que es continuarà gràcies als fons europeus que recibimos”, ha destacat la portaveu municipal.  

Sobre aquest tema, Díez ha afirmat que “també és imprescindible avançar en carrils bus per a assegurar un lloc prioritari a la ciutat al transport més democràtic, així com continuar amb les obres d’accessibilitat de parades de bus que deixem iniciades en l’anterior legislatura”.  

“Els corredors verds recollits en el pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) són una altra de les actuacions estratègiques que defensem des de Compromís per a transformar els barris del Pla, Carrús i Altabix, perquè no sols comporten beneficis ambientals, sinó que també permeten eixe accés universal i generen espais amables amb millors condicions per a la socialització”, ha indicat.  

La portaveu municipal de Compromís ha afirmat que “cada vegada que PP i Vox s’han mostrat en contra d’actuacions en matèria de mobilitat sostenible, també han anat en contra dels drets de les persones amb discapacitat”.  

D’altra banda, la regidora ha assenyalat que “respecte a la convocatòria de places per a personal funcionari amb discapacitat, cal recordar que la Llei de Funció Pública Valenciana ja estableix en un 10 per cent dels processos generals per a persones amb discapacitat, per tant, més enllà del tràmit específic per a aquesta mena de places, fer un salt de qualitat implicaria augmentar aquesta oferta per damunt fins i tot del que marca la llei”.  

“Des de Compromís reivindiquem una ciutat cent per cent inclusiva que assegure els drets de totes les persones i permeta eliminar tot tipus de barreres per a les persones amb diversitat funcional, per la qual cosa continuarem defensant polítiques municipals transversals per a aconseguir aquest objectiu”, ha conclòs Esther Díez.