Votació en un ple municipal.
Votació en un ple municipal.

La portaveu municipal de Compromís, Esther Díez, ha lamentat hui que Pablo Ruz i Vox hagen impedit que s’aprove la declaració institucional en suport a les víctimes d’abusos sexuals en el si de l’església i posteriorment hagen votat en contra de debatre-la com a moció in voce.

‘Compromís vam proposar la setmana passada aquesta declaració conjunta a la resta de formacions polítiques perquè aquest ajuntament té la responsabilitat moral d’assenyalar als agressors i fer costat a les víctimes, després que hàgem conegut la dimensió d’aquest fenomen després de l’informe del Defensor del Poble’, ha indicat Díez.

Per a la portaveu municipal, ‘aquestes declaracions públiques són fonamentals per a assegurar una justícia restaurativa a les víctimes, especialment davant el silenci de dècades de l’església, com el propi informe reporta’.

En aquest sentit, ‘és injustificable que Partit Popular i Vox hagen impedit que es tramitara aquesta declaració per a la qual no han fet cap aportació ni han proposat cap modificació’.

‘No considerar-la una qüestió d’urgència no pot ser una excusa per a ignorar aquesta proposta, perquè ni tan sols s’han molestat a dir què els semblava malament del text pel simple fet que no volen permetre que es qüestione el paper que ha tingut l’església catòlica en aquest procés, tot i que la conferència episcopal ha obert la porta aquest cap de setmana a indemnitzar a les víctimes’, ha apuntat Esther Díez.

La portaveu municipal de Compromís ha afegit que “el seu rebuig de hui se suma a la negativa en l’anterior ple a incorporar una educació sexual adaptada a cada edat per a previndre els abusos en la infància que pateixen 1 de cada 5 xiquets i corregir l’impacte que està tenint en els xiquets i xiquetes l’accés a pornografia amb continguts masclistes”.

“Els suposats valors religiosos de Ruz i Rodil, als quals apel·len constantment de manera pública des de la seua condició de representants institucionals en contra del que diu la Constitució sobre l’aconfessionalitat, són els que estan impedint que aquesta corporació tire avant iniciatives sobre les quals tenim la responsabilitat moral de significar-nos”, ha manifestat Esther Díez.

“Des de Compromís continuarem treballant del costat de les víctimes, en l’educació, la prevenció i la construcció d’una societat justa, inclusiva i respectuosa”, ha finalitzat.