El diputat autonòmic Gerard Fullana i la portaveu municipal, Esther Díez, denuncien que encara continue el caos d’inici escolar 

Díez pregunta a l’alcalde quines mesures ha pres i recrimina al secretari autonòmic d’Educació, l’il·licità Daniel McEvoy, no donar resposta a aquest problema

El diputat de les Corts Gerard Fullana i la portaveu del grup municipal, Esther Díez, han denunciat en una roda de premsa el caòtic inici del curs escolar que a Elx ha afectat multitud de docents que fins a l’últim moment no han sabut quina era la seua plaça i s’ha referit a les 150 places sense cobrir a inici de curs o a les problemàtiques derivades de l’ampliació de les hores lectives de matemàtiques i anglés, on tampoc han proporcionat mestres per impartir-les. 

La portaveu del grup municipal, Esther Díez, ha preguntat a l’alcalde, Pablo Ruz, quines mesures ha pres o quines responsabilitats ha demanat als seus companys en el govern autonòmic i, a més, ha recordat al secretari autonòmic, l’il·licità Daniel McEvoy, què a banda de fer-se fotos en els nous centres educatius fruit del programa Edificant, que tant ha criticat el PP, cal treballar perquè aquestes qüestions no es repetisquen. 

“Des de Compromís denunciem eixe caos d’inici de curs escolar que a Elx afecta 35.000 xiquets i xiquetes. Ens han traslladat des del professorat que la sensació és que no hi ha ningú al timó i, a més, continuen les errades en l’administració electrònica per fer les reclamacions que estan sense resposta”, ha lamentat Díez qui ha recordat que “les demandes dels centres educatius estan encara sense cobrir en aquests moments perquè no hi ha unes directrius clares”. 

“En les comarques alacantines falten hui 1.200 professors i professores per a anar a treballar. Tenim a més de 12.000 alumnes encara sense professor. Estem vivint una de les adjudicacions més caòtiques de la història de l’educació valenciana. Mai hi havien hagut tantes dificultats en el nomenament de professorat”, ha afirmat Gerard Fullana qui demana explicacions en les Corts i ha criticat la postura del nou govern autonòmic que “es renta les mans tirant la culpa a un programa informàtic que en vuit anys de Govern del Botànic s’han fet les adjudicacions de places sense cap problema”. 

“El que ocorre aquí és que només arribar al govern PP i Vox cessaren a les persones que tenien la responsabilitat de fer les adjudicacions i la nova responsable, la directora general de Personal Docent, se’n va anar de vacances. No hi han donat explicacions, tampoc el conseller d’Educació, José Antonio Rovira”, ha matisat Fullana. 

A aquest problema s’afegeix, segons el diputat, “a què el curs va començar amb un canvi d’horari el dia 1 de setembre amb l’anunci de l’ampliació d’horaris de matemàtiques i anglés, però, la realitat és que en la primera setmana del curs no havien enviat els docents necessaris per a portar a terme eixa ampliació d’horaris de matemàtiques o anglés, i per això preguntarem hui en les Corts i demanarem explicacions al conseller d’Educació com venint fent des que començaren les adjudicacions”.