Díez: “el servei s’adaptarà a la realitat climàtica il·licitana, ja que facilitarem l’ús de la bicicleta també en els dies més calorosos”.

Compromís ha proposat l’electrificació del servei de Bicielx amb l’objectiu d’estendre l’ús de la bicicleta com a transport alternatiu i fomentar la mobilitat sostenible en el municipi.

Tal com ha assenyalat Esther Díez, candidata a l’alcaldia de l’agrupació, “després que Europa haja reconegut la nostra aposta per la mobilitat sostenible amb la concessió de 8,6 milions d’euros, dels quals 1.535.000€ serviran per a ampliar el servei de Bicielx, cal anar més enllà i modernitzar el servei per a fer-lo més atractiu i eficient poder arribar a més il·licitans i il·licitanes”

D’aquesta manera, ha concretat Díez, “el servei s’adaptarà a la realitat climàtica il·licitana, ja que facilitarem l’ús de la bicicleta també en els dies més calorosos”

Una mesura que també busca impactar directament sobre els treballadors i treballadores de les zones industrials del nostre municipi perquè se sumen a la bicicleta com a forma de desplaçament als seus treballs i reduïsquen el seu impacte mediambiental.

“En Compromís tenim la ferma convicció que la mobilitat és l’eina més gran que les ciutats tenen per a fer front a l’emergència climàtica i, per això, és fonamental habilitar infraestructures i serveis que permeten la transició a formes de transport sostenibles.”, ha manifestat Díez.

La candidata també ha explicat que “la bicicleta és un transport net i saludable que és la principal manera de moure’s en moltes ciutats europees que són avantguarda en sostenibilitat. El nostre objectiu és situar Elx a l’altura d’aquestes ciutats i garantir la salut dels il·licitans i les il·licitanes.”

“Aquesta aposta de Compromís s’ha evidenciat en les nostres polítiques. En els últims anys hem fet un salt de qualitat sense precedents en l’àmbit de la mobilitat sostenible, amb la posada en marxa de més 10km carrils bici segregats i assegurances en el nucli urbà, la duplicació de les estacions de Bicielx fins a arribar a les 56, a més d’altres serveis relacionats amb la bici com aparcabicis en tots els barris o campanyes de foment de l’ús d’aquest transport.”, ha ampliat la candidata.

Des de Compromís assenyalen que tota aquesta labor ha permés a l’Ajuntament obtenir diversos reconeixements com el premi AVS per la gestió de serveis públics o el de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.

Així i tot, Díez assenyala que “encara hi ha treball per fer a Elx, una ciutat en la qual el 80% de les emissions contaminants provenen del trànsit privat i que aspira a ser capital verda europea per a 2030. Per això considerem que l’electrificació de Bicielx serà un pas molt beneficiós en aquest objectiu”, ha sentenciat Díez.