El conseller d’Economia assegura que en dues legislatures s’ha reduït l’atur un 10% a la Comunitat Valenciana i l’objectiu de la següent és disminuir-lo un 5% més

Compromís per Elx va celebrar ahir una trobada de treball amb el conseller d’Economia, Rafael Climent, amb empreses il·licitanes i amb les organitzacions sindicals de CCOO i UGT. A la reunió, celebrada al centre de congressos, els assistents van poder exposar les seues inquietuds i aportar la seua visió cadascun des del seu àmbit d’experiència. Per la seua banda, Compromís per Elx, va posar l’èmfasi a l’aplicació de les clàusules de responsabilitat social de les contractacions des de les institucions públiques per garantir l’ocupació estable i de qualitat.

Per a la candidata a l’alcaldia i portaveu del grup municipal, Esther Díez, “a Compromís apostem per seguir avançant a les clàusules de responsabilitat social en la contractació municipal i per això és clau que l’ajuntament la garantisca en àmbits com la subrogació d’empreses o la concessió de subvencions per assegurar ocupació digna. Promoure un model econòmic just i sostenible passa precisament per premiar les empreses que asseguren qüestions com la inclusió social, la igualtat de gènere, la qualitat laboral, el comerç just o la responsabilitat ambiental”.

Per tant, per a Compromís, és imprescindible que en la legislatura que ve s’avance en l’aplicació d’aquestes clàusules des de l’ajuntament, tal com ho va abordar el col·lectiu al costat del conseller d’Economia, Rafael Climent, així com amb les empreses il·licitanes i les organitzacions sindicals.

A més per a Díez “és necessari ampliar els recursos de les oficines municipals d’acompanyament als emprenedors i emprenedores amb l’objectiu de millorar la comunicació

dels recursos disponibles així com continuar ampliant les polítiques destinades a la indústria de la mà de la millora en formació i aposta per la innovació” .

Per part seua, el responsable autonòmic d’Economia, Rafael Climent, ha assegurat que el compromís de la conselleria és continuar treballant per garantir l’ocupació de qualitat al territori valencià i ha assenyalat que “si hem estat capaços en dues legislatures de disminuir l’atur en un 10%, de fer possible que més de 140.000 persones hagen sortit de l’atur i que més de 400.000 persones estiguen afiliades a la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana, la legislatura que ve farem possible una reducció del 5% d’atur tècnic amb la reindustrialització del territori, amb l’aposta decidida per millorar la indústria que genera ocupació estable i de qualitat, així com amb el suport a la internacionalització de les empreses, a la innovació, a les energies renovables, en definitiva, a tot allò que genere cohesió social al nostre territori”.

1 de Maig

Compromís per Elx se sumarà aquest dilluns 1 de Maig, Dia Internacional dels Treballadors i de les Treballadores, a la manifestació convocada per les organitzacions sindicals que partirà a les 11 hores des de la Plaça de Barcelona, per continuar reivindicant unes condicions de treball dignes i acabar amb la temporalitat i la precarització que afecta especialment les dones, entre altres qüestions. Tot i que és cert que s’ha avançat en aquest sentit amb la reforma laboral de finals de l’any passat, cal continuar treballant per la dignificació dels salaris, en la prevenció dels riscos laborals, per la reducció de la bretxa salarial de gènere i per l’augment de les pensions.