La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez ha anunciat que presentaran a aquest ple de l’Ajuntament d’Elx una moció de suport al 8 de març, dia de la dona: “des de Compromís entenem que és fonamental que l’ajuntament es posicione a favor de la igualtat i reivindique els drets laborals i socials de les dones. Si bé el treball per la igualtat el desenvolupem dia rere dia durant tot l’any, és especialment important commemorar aquest dia de la dona que ens permet centrar totes les mirades a desplegar polítiques valentes feministes per a acabar amb les desigualtats per raó de gènere”.

Díez considera que “malgrat l’avançat continuem patint discriminacions, l’enquesta anual d’estructura salarial de l’INE indica que la bretxa salarial a Espanya és del 34%, la qual cosa significa 5.252 euros de diferència entre el que guanyen de mitjana els homes i les dones; la qual cosa es deu a pitjors condicions laborals i que solen ocupen sectors feminitzats amb menor valor afegit, com és el sector de les cures, que solen tindre eixir-vos més baixos. En el context de la pandèmia s’han agreujat les discriminacions sobre les dones quant a cures a dependents i malalts pels confinaments. La OIT indica que el 76% de les labors de cura no remunerades recau sobre les dones”.

La portaveu ha ressaltat la importància d’aquesta moció “en un context en què l’extrema dreta aquesta abanderant un discurs negacioncita sobre la desigualtat, i que en realitat el que fa és ocultar els desitjos que tenen de retornar al passat, d’atemptar contra els drets bàsics de les dones”.

La representant ha declarat que des del seu partit “reivindiquem el feminisme i entenem que és l’eina per a millorar la vida de les persones i aconseguir aqueixa transformació social per a avançar cap a l’equitat. En la nostra acció de govern el feminisme s’ha traduït en polítiques decidides com reforçar el sistema de serveis socials o el sanitari, però en aquesta ocasió concretament sol·licitem incorporar la perspectiva de gènere en el pressupost d’inversions, especialment en els fons Next Generation, per aqueixa capacitat transformadora”, l’aplicació del segon pla d’igualtat, i reclamar al govern central que habilite les baixes laborals per a les cures per raó de malalties o confinaments de menors o dependents”.