La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha lamentat que la connexió ferroviària de l’aeroport encara no tinga una data clara i demana que la licitació del projecte s’inicie com més prompte millor. 

En una pregunta a l’executiu central del senador de Compromís, Carles Mulet, el Govern assegura en una resposta per escrit que ADIF ha mantingut recentment una reunió amb la Secretaria Autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible de la Generalitat Valenciana en relació amb l’accés a l’Aeroport d’Alacant, en la qual es va informar que s’iniciaria pròximament la redacció del plec per licitar i contractar el projecte constructiu de la Fase 1 de la Variant de Torrellano, segons responen. 

Per a Díez, “des de Compromís esperem que pròximament signifique el que la seua definició indica perquè la connexió de l’aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández amb el tren ha de ser una prioritat per al Govern central. L’Estat té l’obligació de garantir la mobilitat intermodal en un aeroport que no para de créixer en viatgers i que es troba entre els cinc aeròdroms més importants d’Espanya amb 10 milions de passatgers actualment i 15 milions el 2019 abans de la crisi provocada per la pandèmia”.

La portaveu espera que “aquesta licitació s’inicie com més prompte millor, per la importància de la Variant de Torrellano per a la mobilitat de 15 milions de passatgers anuals a l’aeroport i per la importància que suposa per a la mobilitat i l’economia del municipi i de la província d’Alacant en general”.

“Compromís fa anys que sol·licita a través d’esmenes al pressupost general de l’Estat aquesta connexió ferroviària imprescindible des de fa molt de temps i hem celebrat avanços en els acords com les inversions que es van dibuixar per a aquest 2021 en els comptes estatals, però que lamentablement mai no es van arribar a executar. Per al 2022 hem aconseguit que la partida de la connexió ferroviària s’incloga, és crucial que el nom del municipi aparega reflectit al pressupost, però és més important que s’executen aquestes inversions, que en el cas del tren a l’aeroport no s’han consolidat i en el de la rodalia, per posar un exemple, les execucions no arriben ni al 10%”, ha conclòs Díez.