La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha celebrat que “en aquest XXI aniversari de la declaració de patrimoni de la humanitat del Palmerar d’Elx per la UNESCO, comptem ja amb la nova llei aprovada fa unes setmanes per les Corts Valencianes”.

Segons Díez, aquesta llei “garanteix la protecció i salvaguarda del nostre tresor natural i cultural, ja que la nova llei aborda el palmerar com un agrosistema, en tota la seua magnitud, a més de blindar-lo contra la pressió urbanística i desenvolupa la protecció dels oficis associats a la palmera”. Aquesta norma substitueix a la de 1986 i aborda el patrimoni com un ecosistema agrícola i una forma de regadiu que es manté des d’època musulmana.

La portaveu considera que la nova legislació “estableix les bases per a garantir la supervivència del nostre palmerar”. Referent a això, la norma compromet al consistori i a la Generalitat Valenciana a invertir en la seua conservació, assegurant el finançament del manteniment per part de les administracions autonòmica i local, encara que des del grup municipal consideren que la resta d’administracions també haurien d’implicar-se, especialment el Govern d’Espanya.