La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha informat de la moció que presentaran al ple del Ajuntament d’Elx del mes de novembre: “vehicularem una petició que ha presentat Justo Medrano, que era catedràtic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, en la qual sol·licita que la universitat reculla el nom d’Elx en les seues sigles, tal com marca la llei de creació del centre universitari”.

Díez ha explicat que “el que es demana és que l’abreviatura de la universitat siga UMHE, quedant recollit el nom de la ciutat, igual que ocorre en altres universitats que, encara que tinguen la central en una ciutat determinada, compten amb seus en altres municipis”.

La portaveu entén que “encara que la universitat té seus en altres punts com Sant Joan d’Alacant, Altea o fins i tot a l’estranger, això no entra en conflicte amb poder sumar el nom de la ciutat d’Elx al nom oficial. Aquesta demanda se suma a les relacions que tenim entre el consistori i la universitat, un treball quotidià que desenvolupem a través de multitud de convenis i actuacions, i que portem al cap al llarg de l’any en benefici de la societat il·licitana”

El coportaveu de la formació, Felip Sànchez, considera que “es tracta d’una qüestió d’identificació. La universitat no va nàixer perquè estiguera buscant un lloc, sinó perquè Elx buscava una universitat, i això és el que des de l’inici ha sentit el poble d’Elx”.

Sànchez ha enumerat les càtedres que la pròpia universitat ha creat relacionades amb el municipi: “la càtedra del Misteri d’Elx, la càtedra del Palmerar d’Elx, la de Pedro Ibarra, la del calçat de San Crispín o una relacionada amb la discapacitat amb la participació de Tempe. Volem traslladar i visibilitzar aquesta identificació, per a situar-nos dins del món de l’educació superior; tenim una universitat de gran qualitat i molt innovadora, amb un gran prestigi, i unir aquests valors a Elx ens interessa a tots”.