Compromís defensa uns pressupostos autonòmics que deixen en la ciutat més de 24 milions d’euros concentrada especialment en inversions educatives, sanitàries i de mobilitat

Compromís ha defensat este dimecres la inversió del govern del Botànic en la ciutat d’Elx com una clara resposta a les reivindicacions històriques ilicitanes en matèra de pressupostos: 24 milions d’euros concentrats especialment en projectes per a centres educatius i sanitaris, així com de mobilitat.

“El Botànic torna a cumplir amb les comarques més al sud. Són uns pressupostos expansius, a l’altura del temps que estem vivint. Una aposta per la inversió i la despesa pública com a revulsiu econòmic i garantia de l’estat de benestar”, ha defensat la diputada d’Hisenda i portaveu adjunta a les Corts de Compromís, Aitana Mas, qui s’ha reunit amb les regidores d’Elx, Esther Díez i Felip Sánchez.

La ciutat d’Elx rebrà durant el 2021 inversions que atenen a projectes culturals com el de l’Hort del Gat (1 mil·lió d’euros), el Conservatori d’Elx (250.000 euros). El Patronat del Misteri gaudirà de 70.000 euros i la Universitat Miguel Hernández, de més de 1 milió d’euros en transferències i línies nominatives. Mas ha assenyalat que la inversió en colegis del pla Edicant deixen més de 10 milions d’euros en els IES Vicente Verdú (8,7 m) i de Torrellano (316.000 euros), així com al CEIP La Paz de Torrellano (1,7). La despesa sanitària posa en marxa una inversió de 3,21 milions per al centre de salut d’Altabix i 13,2 milions per a l’Hospital General Universitari.

“Són uns comptes que busquen millorar la vida de la gent i reforçar les eines sanitàries i educatives de l’estat de benestar. Són uns pressupostos també que atenen a necessitats genèriques en clau mediambiental i social. I malgrat la situació sanitària i social, no deixen de costat reivindicacions inversores de fa dècades”, ha considerat Díez, portaveu  municipal de Compromís i regidora de Mobilitat Sostenible i Medi Ambient. Ha destacat a més la inversió de 4,73 milions per a continuar desdoblant la carretera Elx-Santa Pola i 205.000 euros per a la redacció i seguiment del pla de mobilitat sostenible metropolità Elx-Alacant.

Deute Històric

Díaz, no obstant, ha volgut recordar la necessitat de calendaritzar i fer públic la devolució del deute històric de la Generalitat amb Elx pels terrenys universitaris, 43 milions d’euros.