Esther Díez: “La diputada per la província d’Alacant, Aitana Mas, defensarà a les Corts Valencianes aquesta Llei de salvaguarda i protecció del patrimoni mundial i el palmerar més gran d’Europa”

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha manifestat la seua satisfacció després de conéixer per part de la Conselleria d’Educació i Cultura que serà demà divendres dia 7 quan anirà a Ple del Consell l’avantprojecte de Llei del Palmerar d’Elx per al seu posterior debat a les Corts Valencianes.

Segons la portaveu, “és una satisfacció immensa saber que aquesta Llei serà una realitat en 2020. Després del seu pas pel Ple del Consell demà i l’informe del Jurídic Consultiu, anirà a debat al parlament valencià en la seua totalitat. La Llei del Palmerar és de l’any 1986 i era més que necessària la renovació de la norma per a l’adequada protecció del Palmerar il·licità davant les amenaces com ha estat l’urbanisme de les últimes dècades o les plagues. L’impuls a la renovació de la Llei del Palmerar el donarem la legislatura passada a través de la regidoria de Palmerar de l’Ajuntament d’Elx al capdavant l’actual director general de Transició Ecològica, Antonio García, qui també va desenvolupar una tasca indiscutible en la lluita contra el morrut roig, arribant a xifres com que el 99% del Palmerar històric es trobava lliure de morrut i paysandisia l’any 2018”.

“Compromís sempre ho hem tingut clar i la nostra prioritat era resoldre el que era urgent, les plagues que amenacen el palmerar, per a més tard el que és important, com és la renovació de la Llei. A més, per a nosaltres el Palmerar d’Elx pot oferir més d’ell tant als veïns i veïnes d’Elx com els visitants i prova d’això és el primer hort urbà en el cor del palmerar històric, l’Hort de Felip, que serà gestionat pel veïnat dels barris del Raval i de Portes Encarnades, un model de gestió que aplicarem a altres barris per recuperar els usos tradicionals agrícoles del palmerar i que també suposarà un atractiu turístic”, ha assegurat Díez.

Per a la diputada i portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, la crevillentina Aitana Mas i qui serà l’encarregada de defensar al parlament valencià aquesta norma, apunta que “és un orgull poder representar el municipi d’Elx en el debat d’aquesta Llei tan necessària per a la protecció d’un tresor tan gran i que porta el nom d’Elx i de la província d’Alacant a tot el món per ser el palmerar més gran de tota Europa”.