Ajudes de fins a 600 € per a persones treballadores que s’han acollit a la reducció horària per atendre familiars com a conseqüència directa de la Covid.

La portaveu de grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha informat que el Govern del Botànic ha aprovat ajudes dirigides a les persones treballadores que s’han acollit a una reducció horària durant l’estat d’alarma per atendre a familiars com a conseqüència directa de la COVID-19 i compensar la seua disminució d’ingressos.

En concret, es tracta d’uns fons dirigits a treballadors per compte d’altri que s’hagen acollit a la reducció de jornada durant el període de l’estat d’alarma en un percentatge igual o superior al 50 per cent. El límit per accedir als ajuts se situa en els 22.000 euros a la base imposable en l’impost de la renda de 2018.

La quantia de les ajudes serà de 600 euros, si la reducció de jornada és d’entre el 81 i el 100 per cent; de 450 euros, si la reducció és d’entre el 61 i el 80 per cent, i de 300 euros, si la reducció és d’entre el 50 i el 60 per cent de la jornada. En total, Labora destina a aquestes ajudes tres milions d’euros.

Per a la portaveu, “la conciliació és una part fonamental de la resposta a aquesta resposta a la crisi sanitària, econòmica i social i, per tant, la mesura posada en marxa per la Conselleria d’Economia és fonamental per garantir que les persones que més ho necessiten puguen compatibilitzar de manera real la seua feina amb la cura de les persones a càrrec seu”.

Esther Díez ha assenyalat que “amb aquesta línia d’ajuts, la Conselleria d’Economia segueix avançant també en matèria d’igualtat, ja que, d’una banda, augmenta els recursos en una funció que tradicionalment ocupen les dones i, al mateix temps, facilita la corresponsabilitat”.

Ampliació de l’ERTO

D’altra banda, Díez ha anunciat que les empreses il·licitanes que van rescatar a treballadors dels ERTO i no han passat a la fase 1, el cas del nostre municipi, poden revertir la situació amb un sol tràmit al SEPE (Servei Públic d’ocupació Estatal), com ha traslladat el conseller d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafael Climent.

“La Conselleria ha estat àgil i res més conéixer que la Comunitat Valenciana no passava a la Fase 1 completament, li va exigir al Ministeri de Treball una solució ràpida per donar resposta als sectors productius i no agreujar més la situació”, ha explicat Díez que “amb un escrit de renúncia al desistiment dirigit al SEPE, es recupera la situació de l’ERTO i no cal fer nou expedient, ni els treballadors perden el subsidi, ni han de fer cap gestió nova”, tal com expliquen des de la conselleria .

Segons ha dit la portaveu, “sabem de l’enorme esforç del nostre teixit econòmic, hostaler i comercial, de les greus conseqüències de la pandèmia i per això és imprescindible la ràpida resposta de les administracions”.

Per a l’edil, “la Conselleria ha respost d’una manera àgil a la crisi econòmica provocada per la Covid-19, amb un import global de 57,5 milions d’euros en ajudes de 750 i 1.000 euros per a persones treballadores autònomes, l’agilitat en la tramitació de la totalitat dels expedients de regulació d’ocupació, un 39,5% del total corresponen als expedients de la província d’Alacant amb 126.245 treballadors afectats, ajudes a la conciliació, així com les ajudes a les persones afectades pels ERTOS, a les empreses i al cooperativisme.