La comissió negociadora de Compromís ha exposat a l’assemblea local l’acord assolit amb el PSOE per al pròxim govern municipal a Elx. Compromís ha arribat a l’acord amb els socialistes per gestionar a l’Ajuntament d’Elx l’àrea de Desenvolupament Sostenible, que engloba comerç, medi rural, mobilitat, trànsit, eficiència energètica i medi ambient.

L’assemblea ha ratificat per unanimitat l’acord assolit per als pròxims quatre anys per continuar desenvolupant les polítiques i els projectes iniciats en la passada legislatura. La portaveu de la comissió negociadora, Esther Díez, ha destacat “la importància d’haver arribat a aquest acord que garanteix un govern progressista per als quatre anys que vénen al municipi”.

Des de Compromís s’ha destacat la importància de l’acord programàtic, en què es dóna prioritat al benestar de la ciutadania i l’atenció als col·lectius més vulnerables, a la sostenibilitat ambiental, a les polítiques de promoció econòmica, a les mesures de regeneració democràtica ja la transformació urbana per a un municipi més amable i integrador.

El col·lectiu també ha ressaltat la inclusió de mesures l’execució del pla centre, la revitalització comercial, el campus sociosanitari, els ajuts a la rehabilitació d’habitatges i instal·lació d’ascensors, les mesures per facilitar un accés assequible a l’habitatge per part dels joves, la posada en marxa de la línia U per connectar el centre amb la UMH i l’entorn del poliesportiu Kelme, la instal·lació de plaques fotovoltaiques als centres educatius o l’objectiu de destinar el 0,7 per cent del pressupost a polítiques de cooperació. Tot això dins de l’estratègia Elx2030.