Compromís proposa la creació de la línia U per connectar el centre amb l’estació d’autobusos, la Universitat i el Kelme

“L’impuls de la mobilitat sostenible és fonamental per a Compromís i prioritari per garantir el transport més democràtic a la ciutadania”, Mireia Molla.

Compromís per Elx ha anunciat avui en roda de premsa les novetats que s’impulsaran la legislatura que ve en matèria de mobilitat sostenible. La candidata a l’Alcaldia, Mireia Mollà, ha anunciat que, a més a més de recollir la proposta de la Federació de Veïns Dama d’Elx (FFVV) per rebaixar l’exempció de l’autobús adreçada a persones amb discapacitat del 66% al 33%, Compromís plantegem novetats en mobilitat com a eix fonamental del projecte de municipi que volem impulsar i en el camí d’aquest objectiu amb el qual tots i totes somiem, ELX2030, La Capital Verda.

Mollà ha recordat la xifra rècord de passatgers de l’autobús urbà, amb una pujada de més de 650.000 passatgers en aquesta legislatura arribant als 12 milions d’usuaris el 2018, xifra que ha comparat la candidata amb els passatgers anuals de l’aeroport de l’Altet.

En aquest sentit, la regidora de Mobilitat i candidata número 4 de la llista de Compromís, Esther Díez, ha anunciat la proposta de crear la línia d’autobús U d’Universitat per connectar el centre de la ciutat amb l’estació de bus, la institució universitària passant la línia per l’interior del campus i en coordinació amb la UMH i que connectaria també la zona del Kelme.

També Díez s’ha referit a la culminació de la gestió del transport a pedanies que pròximament començarà el seu procés de licitació, projecte que ha estat elaborat amb la col·laboració i consens dels veïns i veïnes de les pedanies del Camp d’Elx, així com la creació de noves línies d’Elx-Taxi a Jubalcoi-Buenos Aires i Penya les àguiles-Pla de Sant Josep.

Compromís ha fet balanç de totes les iniciatives realitzades aquesta legislatura en benefici del transport públic com la incorporació de vehicles híbrids, la compra d’autobusos per disminuir el temps de parada o les noves connexions R2 i la línia circular K1 i K2.

Bicicleta pública

Per continuar garantint la mobilitat en bicicleta pública, Compromís ha anunciat la creació de 12 noves estacions a les següents ubicacions: dues estacions a la zona sud del barri del Pla (sud Antonio Machado i nord Pedro Juan Perpinyà); dos al voltant de Poeta Miguel Hernández i Reina Victòria; una estació al voltant de les pistes del Pla; una més a l’avinguda de Dolors; una al voltant de c / Àngel; una al voltant de l’avinguda de Corts Valencianes; una al centre comercial l’Aljub; una al voltant de la plaça de l’Aparadora; una al voltant de Diagonal amb Ginés Esquitino i una altra al voltant de José Sánchez Sáez.

Així mateix, Compromís proposa continuar amb la renovació i creació de carril bici en el cas del carril segregat des de l’avinguda de la Universitat fins a la rotonda del carrer Barxell (Esquaix) i la creació del carril bici segregat pel carrer Mallorca, entorn de ciutat Jardí pel camí del Gat per connectar amb el centre de la ciutat.

I per descomptat, Compromís s’ha referit a la culminació del Pla Centre amb la conversió en zona de vianants de la Corredora per impulsar un centre amable, amb prioritat per als vianants i lliure de vehicles.

Arxivat en: accessos, eleccions, elx, Transport Públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *