Compromís per Elx ha presentat aquest migdia la seua candidatura en un acte públic al Bailongo, llista que encapçala la candidata a l’Alcaldia, Mireia Mollà, resultat d’unes primàries obertes a tota la gent i vinculants. Compromís ha fet valdre les polítiques desenvolupades durant la legislatura com la dignificació dels espais comuns, la recuperació i protecció dels entorns naturals i amb la mirada fixa en la sostenibilitat social, ambiental i econòmica i en totes aquelles coses que queden per fer per transformar el municipi.

Per a Mollà, “Compromís hem estat els que hem impulsat les polítiques que han marcat la diferència i el rumb d’aquest municipi amb el diàleg i el consens. Els nostres companys de govern, diuen que volen governar en solitari, amb major autonomia. Han tingut autonomia durant tres dècades al govern municipal il·licità i la diferència i el rumb l’hem marcat Compromís ara”. Mollà ha reivindicat el projecte ELX2030, la subvenció més gran aconseguida d’Europa, els 30 milions d’euros per a la transformació urbana d’Elx, la protecció dels espais naturals enfront de l’especulació urbanística, el sender del Pantà, l’impuls i priorització de la mobilitat sostenible considerant l’autobús com el mitjà de transport més democràtic i la radicalitat democràtica, la transparència, l’honestedat i la decència amb la qual s’ha treballat aquests quatre anys“.

Segons la candidata a l’Alcaldia,”Compromís vam venir a fer normal i quotidià el que era impensable fa quatre anys, un govern decent al servei de la gent, capaç, responsable i transparent que ha prioritzat a les persones, la inversió de cada barri, camp i pedania, generant oportunitats d’ocupació. Un govern feminista que abraça i celebra la diversitat, que salvaguarda amb orgull el seu patrimoni cultural i natural, un govern que fa més fàcil i millor la vida de les persones. Compromís hem aconseguit que es parle de la felicitat de les xicotetes coses amb la nostra mirada curta i també amb una visió àmplia i de futur com és l’objectiu ELX2030 amb el que somiem, volem poder continuar amb aquest compromís valent per prendre les decisions justes en el moment just, generant les oportunitats per fer que la revolució del somriure de Compromís, marque la diferència”.

Intervencions

Per la seua banda, els membres del grup municipal i regidors de l’Ajuntament d’Elx, han destacat la gestió realitzada des de les seues àrees que han suposat la transformació sostenible i democràtica del municipi i les propostes que plantegen dur a terme en la legislatura que comença en setmanes i que ha d’estar formada per un govern progressista liderat per Compromís.

Per la seua banda la regidora de Mobilitat, Transparència i comunicació, Esther Díez, ha fet balanç de l’enorme impuls a la mobilitat sostenible durant aquesta legislatura on s i ha prioritzat l’autobús amb la compra de nova flota per estalviar temps de parada, la compra de vehicles híbrids, les connexions R2 o les Línies K1 i K2 que fan el primer recorregut circular de la ciutat, l’impuls de la bicicleta pública i la recuperació de la gestió directa del transport urbà a padanies.

Felip Sànchez, regidor de Participació Ciutadana i Associacionisme, ha valorat la radicalitat democràtica amb la qual s’ha transformat l’Ajuntament i aquestes iniciatives tan significatives i importants per a una bona salut democràtica com la retransmissió de les sessions plenàries municipals en directe, el torn ciutadà en el ple, el pressupost participatiu o l’obertura de les tribunes municipals en Festes d’agost a la ciutadania.

L’actual regidor de Palmerar, Medi Rural, Medi ambient i Aigües, Antonio García, ha reivindicat els avenços en matèria ambiental, impuls del Camp d’Elx, protecció i salvaguarda dels patrimonis naturals i ha assumit els reptes que vénen: la declaració de l’entorn del Pantà com a Paratge Natural Municipal, la connexió del seu sender amb el riu Vinalopó fins al Parc Natural del Fondo i el gran projecte de regeneració i revegetació de la Pinada de la Marina que finança la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.

A l’acte també han intervingut la número 12, Encarnación Ibarra, que ha parlat d’habitatge de política social com a eix de què ha de venir aquesta legislatura, del rescat de les persones i acolliment ha estat la intervenció del candidat número 11, Bara Diouf, fundador de l’ONG Educa Senegal. També la número 6 de la llista, Marina González, ha reivindicat un futur feminista, solidari i just amb totes les persones i el nombre 5, Alex Soler Alapont, ha assenyalat la importància de dignificar l’espai públic a través de la cultura a tots els barris i pedanies.