Compromís demana un canvi urgent en l’ordenança de la neteja

Mireia Mollà exigeix que s’elimine la prohibició de repartir pamflets en la via pública per atemptar a la llibertat d’expressió

“Després de conéixer el pronunciament del Síndic de Greuges sobre la prohibició de repartir pamflets o octavetes en el viari públic que inclou l’ordenança municipal de la neteja de l’Ajuntament d’Elx des del 2003, Compromís per Elx demanem l’eliminació d’aquesta prohibició immediatament”. Ha assegurat la portaveu del grup, Mireia Mollà, qui ha explicat que “fa 15 d’anys d’aquesta modificació en l’ordenança i, com que no hem tingut cap constància de la seua aplicació en estos anys, no hem estat atents per a modificar-hi, cosa que lamentem”.

És pel que el grup municipal demanem a l’àrea corresponent la revisió de l’ordenança tant per a eliminar la prohibició del repartiment com perquè es clarifiquen les contradiccions que es desprenen dels seus articles i que poden portar a una inseguretat jurídica.

El regidor responsable de l’àrea ha assegurat que es tindran en compte els suggeriments del Síndic quan arribe la resolució del Defensor del Poble però des de Compromís pensem que s’ha d’iniciar ja el treball per adaptar el text a les recomanacions i que l’Ajuntament d’Elx siga sempre garant de la llibertat d’expressió.

Arxivat en: derechos, elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *