Compromís exigeix a M.Rajoy que complisca amb els seus compromisos amb els regants i derogue l’impost a l’aigua

Mireia Mollà insta el president del Govern a què tinga en compte a Compromís en el Projecte de Llei per pal·liar els efectes de la sequera, propostes que surten de les necessitats de la Unió d’Unions

 

La diputada autonòmica i portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, reitera al president del Govern M.Rajoy de nou la demanda de tots els regants, agricultors i agricultores del sud peninsular, perquè atenga d’una vegada per totes la urgència de l’aigua en aquesta regió i que derogue l’injust impost que fa pagar als regants per una aigua que no els arriba. Just aquesta setmana s’ha debatut al Congrés, la setmana passada al Senat, aquest Projecte de llei en què el Govern no ha volgut atendre les demandes dels grups polítics i ha obviat les de Compromís sense tenir en compte que sorgeixen del consens i treball amb els mateixos afectats que representa la Unió d’Unions de Ramaders i Agricultors.

“Vivim una situació insostenible amb la sequera. En particular al Camp d’Elx, que travessa uns anys crítics d’escassetat d’aigua, aquesta temporada s’ha vist minvada en un 10% la superfície conreada per la falta de pluges i es veu doblement agreujat amb les mesures recaptatòries com la que ha impulsat el Govern per fer pagar als regants una taxa pel transvasament Tajo-Segura sense assegurar-los que rebren l’aigua “, ha assenyalat la diputada i ha demanat a M.Rajoy que” atenga als grups polítics en la redacció del Pla per pal·liar la sequera, que accepte les esmenes de Compromís que recullen les necessitats dels veritables protagonistes i que dóne solucions reals “.

La setmana passada el Senat va tombar totes les esmenes de Compromís i aquesta setmana ho fan de la mateixa manera en el Congrés dels Diputats amb els vots en contra del PP i Podem. “A Podem Elx i al Partit Popular il·licità se’ls ompli la boca defensant els interessos il·licitans però on realment són efectius voten en contra de mesures que busquen una veritable solució al problema de l’aigua i no una iniciativa per sortir del pas com el que intenta portar a terme l’Estat “, ha assenyalat Mollà qui ha apuntat que una de les esmenes de Compromís plantejava ampliar la devolució de l’impost als regants també a 2018, any en què també se’ls està cobrant aquest cànon i que no contempla el Projecte de Llei que avui està damunt de la taula.

 

Per al diputat de Compromís al Congrés, Ignasi Candela, “no té sentit estar treballant un Projecte de Llei per a eximir del pagament als regants de l’exercici de 2017 quan el 2018 també se’ls va aplicar aquest impost per una aigua que no van a veure. L’any que ve per aquestes dates estaríem redactant un nou Projecte de Llei per oferir les exempcions i el Govern no ho ha acceptat. no pensa eximir els regants d’aquest pagament el 2018? “

Compromís demanem que ratifiquen la seua postura i que donen llum verda a unes propostes que vénen a reparar el que pretén fer el Govern amb aquest Pla i que surten de les necessitats dels mateixos protagonistes, propostes que ens han traslladat, que hem consensuat i que hem elevat a les administracions competents per donar una solució real als problemes de la sequera.

“No podem obviar en aquesta qüestió als protagonistes, als veritables afectats, cal que el Govern escolte i tinga en compte les seues necessitats”, ha assenyalat la diputada i ha recordat que les Corts Valencianes debatran una PNL en aquest sentit a proposta de Compromís, “i serà el moment de veure qui defensa realment els interessos dels valencians i valencianes”.

Arxivat en: accessos, agrícoles, agua, camp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *