Motor d’eixida de la crisi

La recuperació econòmica del nostre municipi és una realitat i així ho demostren les xifres; la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana estatal en creixement empresarial i industrial i Elx és un actor protagonista en aquesta qüestió.

La reactivació de l’economia la podem veure amb la instal·lació de noves empreses a un ritme molt més accelerat que la veïna Alacant amb la creació de més de 1.500 empreses noves des del 2014 i en la venda de parcel·les de sòl industrial a Elx Parc Empresarial, que suma uns 80 milions d’euros d’ençà que començarem la legislatura. La previsió per a aquest 2018 és que la tendència de compra de parcel·les continue al mateix temps que experimentem la construcció dels nous projectes empresarials a les parcel·les ja comprades al parc. Actualment, Elx compta amb un entramat empresarial de 16.541 empreses a on la indústria representa al voltant del 19% del teixit de la província i prop del 9% de la Comunitat Valenciana.

També al sector turístic es va recuperant els índexs de pernoctacions i d’ocupació, que creixen arribant a dades tan bones com les de fa més d’una dècada, quan Elx comptà amb l’exposició temporal de la Dama d’Elx. El sector de servicis també creix i aglutina en 2017 més de 12.600 empreses actives dedicades a aquest sector. Pel que fa a l’agricultura, l’aposta d’aquesta corporació municipal pel sector agrari i el Camp d’Elx és evident: tenim dos parcs empresarials a Elx, un a Torrellano i l’altre als bancals de l’extens termini municipal amb un gran potencial i que des de l’Ajuntament d’Elx volem impulsar perquè sabem bé del valor d’aquesta economia i els esforços dels agricultors i les agricultores per donar-nos’en el millor d’aquesta terra.

I Elx comptem amb un Parc Empresarial de primer ordre, que és l’exemple a imitar a la resta de parcs de la Comunitat Valenciana, com així ho ha assenyalat moltes vegades el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent i l’aposta de l’Ajuntament d’Elx pel nostre teixit empresarial i industrial, afegit al talent i a la innovació de les tres universitats il·licitanes, fan d’Elx un lloc que alguns ja han anomenat ‘Elche Valley‘.

A aquest entramat empresarial cal afegir-li Elx Campus Tecnològic, un projecte promogut per l’Ajuntament d’Elx, gestionat per l’empresa pública Pimesa i la Universitat Miguel Hernández (UMH), que suposarà l’entrada de la nova economia d’Elx, una economia innovadora i tecnològica que requerirà un cos humà d’altes qualificacions i que permetrà, entre altres, la retenció del talent en el nostre municipi.

I perquè la reactivació econòmica és una realitat, l’ampliació de sòl industrial a Elx Parc Empresarial comportarà la instal·lació de noves empreses, una superfície de 600.000 m2 que s’afegeix a un parc que ja compta amb més d’11.000 treballadors i treballadores i quasi 700 empreses.

Per la part de la Generalitat, la Conselleria d’Economia Sostenible està treballant en l’avantprojecte de Llei sobre la Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana, per al foment del creixement industrial, la diversificació i la modernització de l’estructura productiva i que estableix un model de desenvolupament baix el prisma de la sostenibilitat i que recomana l’existència d’un sòl industrial a on siga possible aprofitar la posició geogràfica estratègica i les infraestructures presents i futures del nostre territori per incrementar la productivitat dels sectors econòmics i per atraure noves empreses. Una aposta seriosa del Consell per les àrees industrials i empresarials que busca la generació d’oportunitats i la recuperació de l’economia a on Elx és municipi industrial excel·lent.

Encara que la realitat és que queden milers d’il·licitans i les il·licitanes en l’atur, que la recuperació econòmica no arriba a tots i a totes, i que en bona mesura una part de l’ocupació que es crea és de baixa qualitat i precària, des de Compromís i des del consistori treballem per la generació d’oportunitats i llocs de treball dignes i estables i hem d’apostar perquè cap persona es quede enrere. Som un govern plural i transparent, responsable amb la gestió, que inverteix al mateix temps que manté el compromís de no augmentar la pressió fiscal als il·licitans i les il·licitanes. Un govern que reforça la protecció social alhora que genera oportunitats.

I Encara ens queden reptes per afrontar com és l’articulació dels 30 milions dels fons EDUSI i la consolidació de tot aquest relat de municipi dins el marc Elx2030 que ens portarà, entre altres coses, un canvi en el model productiu, l’entrada de la nova economia il·licitana i dels nous ninxos basats en l’ecoinnovació, la tecnologia i l’economia verda.

Arxivat en: Economia i Ocupació, elx, ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *