A pel 2018 amb energia i reptes

El 2017 ha estat un any d’importants actuacions i amb una gran projecció en el nostre municipi. Les dades estan damunt la taula; estem millor, i és perquè som una corporació que enforteix la protecció social i a més crea oportunitats.

La reactivació de l’economia és una realitat al nostre municipi i la podem veure amb la instal·lació de noves empreses, més de 1500 des de 2014 i en la venda de parcel·les de sòl industrial que suma uns 80 milions d’euros des que vam començar la legislatura. La previsió per a aquest 2018 és que la tendència de compra de parcel·les continue al mateix temps que experimentem la construcció dels nous projectes empresarials a les parcel·les ja comprades. En l’actualitat, Elx representa el 19% del teixit industrial de la província d’Alacant i el 9% de la Comunitat.

A aquest entramat empresarial cal sumar-li Elx Campus Tecnològic, un projecte promogut per l’Ajuntament, gestionat per Pimesa i la Universitat Miguel Hernández, que suposarà l’entrada de la nova economia d’Elx, una economia innovadora i tecnològica que requerirà un cos humà d’altes qualificacions i que permetrà, entre altres, la retenció del talent en el nostre municipi.

Per això l’ampliació de sòl industrial a Elx Parc Empresarial serà una realitat aquest any, una superfície de 600.000 m2 que se sumen a un parc que és exemple a seguir a la resta del territori valencià i que la Conselleria d’Economia pren com a paradigma per a la resta de parcs industrials i empresarials de la Comunitat Valenciana.

Aquest 2018 serà l’any de la Corredora per als vianants; l’any que veurà la llum l’alberg juvenil després d’anys d’abandonament i desús; el de la Llei del Palmerar i el del Pla d’Usos i Gestió; el del transport a les pedanies; l’any que Elx recupera la investigació de la palmera i el dàtil; l’any que comencen a desaparéixer els barracons a Elx; el del segon bloc d’habitatges del barri San Antón, i el de la renovació de la contracta de neteja per un servei més eficaç, sostenible i capaç de fer una bona gestió dels residus.

Som un govern plural i transparent, responsable amb la gestió, que invertirà 26 milions aquest exercici al mateix temps que manté el compromís de no augmentar la pressió fiscal als il·licitans i il·licitanes. Un govern que reforça la protecció social alhora que genera oportunitats però que encara li queden reptes per afrontar com a l’articulació dels 30 milions dels fons EDUSI i la consolidació de tot aquest relat de municipi dins el marc Elx 2030.

Arxivat en: elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *