Moció de Compromís per a l’ampliació i l’intransferibilitat del permís de paternitat

El grup municipal de Compromís per Elx presenta al Ple de maig una moció per instar al Govern de l’Estat a l’ampliació del permís de paternitat i la seua intransferibilitat per tal de garantir els drets dels xiquets i les xiquetes a tenir una atenció dels seus progenitors, així com per garantir el dret d’aquests al gaudi de la paternitat i de la maternitat sense que siguen perjudicats en la seua inserció laboral.

Per a la portaveu del grup municipal, Mireia Mollà, “la nostra societat ha d’anar més enllà i les administracions tenim l’obligació de fomentar i promoure la igualtat en tots els àmbits, tal com demana la societat en el dret a la criança dels fills i filles, el marc legal ni s’apropa al desig de la majoria de la ciutadania de l’estat que manifesta, segons el Baròmetre del CIS de setembre del 2010, que prefereix una família en la qual els dos membres de la parella tinguen un treball remunerat amb pareguda dedicació i ambdós es reparteixen les tasques de la llar i la cura de filles i fills, si n’hi ha”.

L’actual permís de paternitat vulnera el principi d’igual accés de les persones treballadores a una prestació contributiva de la Seguretat Social, priva del dret de les criatures a ser ateses per part d’un dels progenitors i d’aquest progenitor a gaudir d’una paternitat activa durant les primeres setmanes després del naixement, adopció o acolliment. I discrimina a les mares en la contractació i promoció professional, ja que els ocupadors i les ocupadores tenen en compte, negativament, la duració més gran del permís de maternitat”, ha explicat la portaveu.

En aquest sentit, Compromís vol que l’Ajuntament d’Elx inste al Govern a pressupostar i tramitar de forma urgent una reforma integral del sistema de permisos i prestacions per a la cura i atenció de menors en cas de naixement, adopció o acollida. I també reclamem que incloga en aquesta reforma l’equiparació progressiva i la intransferibilitat immediata dels permisos de paternitat i maternitat com a mesura prioritària en l’aprofundiment de la corresponsabilitat per aconseguir una igualtat real.

Arxivat en: derechos, igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *