Compromís y Podemos volen declarar Elx lliure de TTIP

Les DOP de la UE correrien perill amb la signatura d’aquest acord

Compromís per Elx i Podemos registren una moció conjunta contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP). Les dues formacions han expressat el seu desig perquè Elx s’afegisca a la xarxa de ciutats en contra d’aquest tractat amb el qual els drets ambientals i laborals, entre altres, es veurien afectats.

Segons la portaveu de l’executiva local de Compromís, Tamara Martínez Lidón, “firmar aquest tractat seria acceptar que països com EEUU implanten les seues directrius laborals en Europa quan solament han signat dos convenis de deu de l’Organització Mundial del Treball. A més, seria acceptar polítiques medi ambientals i de consum de productes agrícoles que obririen la porta a la intromissió de grans multinacionals. L’autonomia de l’agricultor es veuria afectada i en temes com les denominacions d’origen que concedeix la UE, al cas d’Elx, la DOP de la magrana mollar correria perill”.

El secretari general de Podemos Elx, José Vicente Bustamante, ha assegurat que “aquest tractat és una amenaça per a la democràcia i l’Estat de Dret. És el somni de les grans multinacionals i el vell somni europeu es veuria fulminat, el tractat acabaria amb la soberania dels parlaments autonòmics i dels ajuntaments. Aquest acord s’està fent amb total obscurantisme en les negociacions encapçalades per les grans corporacions.

L’acord vol eliminar tot tipus de barreres perquè es puguen expandir encara més les quotes de mercat”.  Les dues formacions polítiques esperen que l’Ajuntament d’Elx aprove afegir-se a aquesta xarxa de ciutats en contra del TTIP com ja ho han fet més de cinquanta ajuntaments espanyols, entre ells Barcelona o Castelló.

Arxivat en: accessos, Economia i Ocupació, empresa, europa, exportacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *