Compromís exigeix la dimissió de Mercedes Alonso per tràfic d’influències amb la contracta de gestió de residus d’Elx

Des de Compromís per Elx exigeix la dimissió de Mercedes Alonso darrere les revelacions de les escoles que formen part del sumari del cas de corrupció Brugal i que es feren públiques ahir, converses en les quals ella mateixa en primera persona, Mercedes Alonso, mantén converses amb l’empresari imputat per aquest cas, Enrique Ortiz. En les converses, Alonso, indicaria a Ortiz que vol passar-li informació i li demanara a ell que realitzara un informe per a poder quedar-se amb el contracte de gestió de la brossa d’Elx.

Aquestes circumstancies ens fa deduir el tràfic d’influències que s’haguera mantingut per banda de l’exalcaldessa Mercedes Alonso, actual regidora de l’Ajuntament d’Elx i diputada provincial pel Partit Popular amb l’empresari Enrique Ortiz i que haguera suposat que Ortiz tenia un tractament privilegiat per part de la mateixa alcaldessa per a afavorir els negocis de l’empresari respecte a la gestió de la brossa a Elx.

Segons la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, «és intolerable que, tenint en compte les circumstàncies que s’estan donant respecte a les trames de corrupció i les possibles mossegades que hagueren rebut els polítics per afavorir els negocis de determinats empresaris, que Alonso continue formant part de la corporació municipal».

Continua Mollà, «per a nosaltres no sols perjudica Elx i a les seues institucions, sinó que ens vincula a la vergonya col·lectiva que els ciutadans i les ciutadanes estem sofrint per les maniobres que el PP ha mantingut en determinades administracions i que sembla que a l’Ajuntament d’Elx durant el govern d’Alonso, s’haguera construït també aquesta xarxa d’influències. Per a nosaltres són indignes i impròpies i efectivament, producte d’investigacions judicials que puguen arribar a condemnes».

En aquest sentit, per banda de l’Ajuntament d’Elx instem a realitzar una investigació referent a l’ampliació del contracte que se li va fer a Urbaser, adjudicatària de la contracta de brossa al municipi, tenint en compte que aquestes converses entre l’exalcaldessa d’Elx i l’empresari, es produïren en el transcurs d’aquesta operació.

També volem saber els possibles incompliments del contracte que s’hagueren pogut fer i les causes per les quals Alonso volia desviar la gestió de residus d’Elx a l’empresa d’Ortiz.

Arxivat en: alacant, corrupció, elx, empresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *