Aquest matí, Compromís-Podemos han presentat els seus eixos principals de cara a les eleccions generals de la mà d’Ignasi Candela de Compormís per Crevillent i Christian Fortanet de Podemos Santa Pola, número dos i nou respectivament. Els dos han coincidit en “portar a Madrid la veu de les persones” i han explicat els eixos principals del programa que comparteixen.

Per la seua banda, Fortanet ha assegurat que es lluitarà per “una democràcia reial, una justícia independent dels poders públics, l’eradicació de la corrupció, la transparència, els drets socials i la unitat i la diversitat com eixos vertebrals”. Fortanet ha demanat a la ciutadania que “entenga esta candidatura conjunta com una oportunitat de canvi”.

A més, ha recordat que “es lluitarà per un finançament just i solidari, que el nou model hauria de basar-se en els principis d’equitat, justícia territorial i solidaritat interterritorial. La repartició de recursos ha de ser equitativa per a què els diferents territoris puguen desenvolupar les seues competències”. Fortanet afirma que “no pot ser que el Govern central utilitze la clau de la caixa com una mesura per a castigar o afavorir les comunitats en clau electoralista”.

També Candela ha assenyalat que “els tres eixos fonamentals per a nosaltres és portar l’Acord del Botànic” a l’estat i es basa en tres qüestions: l’emergència social que ha de començar per rescatar persones i no bancs; el canvi de model productiu ha de passar d’una economia de patrimoni especulatiu a una economia de les persones; i situar als valencians en el mapa fet que ha de materialitzar-se amb un nou sistema de finançament”.

El número dos en la llista al Congrés de Compromís-Podem ha manifestat el seu desig de debatre públicament amb el popular Antonio Luís Martínez-Pujalte i el socialista Carlos Sánchez.

Segons ha assenyalat Candela “des de Compromís-Podemos volem recordar al senyor Pujalte i al senyor Sánchez que si encara no s’han assabentat de què el bipartidisme és una cosa anacrònica i del passat i que qualsevol debat que vulga servir a la ciutadania no pot  passar sense comptar amb la primera força de la Comunitat Valenciana que es la suma de Compromís i Podemos”.