La portaveu de Compromís per Elx i regidora de Relacions Institucionals a l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, va mantenir una reunió aquesta setmana amb la Comissió de Seguiment Ambiental i AENA, on va reclamar a l’entitat aeroportuària que facilités el cens d’immobles afectats per l’impacte acústic de l’Aeroport Alacant-Elx.

L’edil ha demanat el cens d’aquests immobles per a iniciar un tràmit d’informació pública que garantisca els drets dels veïns. “No volem que hi haja cap veí que es quede sense el seu dret a insonoritzar la seua casa per falta d’informació, demanem el cens per a oferir una guia”.

Segons Mollà, al termini municipal d’Elx hi ha 2.477 habitatges amb dret a sol·licitar la insonorització, d’aquests, 1.840 han fet ja la sol·licitud. Per tant, n’existeixen 637 que no s’han acollit al dret entre les pedanies de Torrellano i L’Altet.

També, ha recordat que els habitatges que es troben en la mateixa situació i que corresponen al termini municipal d’Alacant, 1.289, tots ja han fet la sol·licitud. “La nostra intenció és que no hi haja cap veí que no trobe ajuda i no puga exercir el seu dret”, ha assenyalat.

A més, Mollà aprofità per a donar trasllat de la preocupació que té l’Ajuntament d’Elx respecte a l’impacte acústic que pateix el col·legi públic Antonio Machado de Torrellano. Al respecte, AENA es va comprometre a traslladar aquesta preocupació a instàncies superiors.