Compromís proposa mesures per a uns pressupostos transparents i participatius

La candidata de Compromís a l’alcaldia, Mireia Mollà, ha explicat hui que “un nou govern, un govern de canvi, ha de dur a terme una política de transparència total sobre la hisenda local, ja que els il.licitans i il.licitanes tenen dret a saber en què es gasten els seus impostos; per això des de Compromís proposem una gestió transparent del pressupost local i que qualsevol ciutadà puga consultar via internet els gastos, ingressos, sous i pressupostos de cada partida de l’Ajuntament“.

A més d’obrir un portal web de la transparència Mollà ha proposat “que es realitze una auditoria del deute municipal reclamant uns tipus d’interés d’acord amb la situació actual del preu dels diners i una reestructuració de les obligacions per a donar un major marge a l’Ajuntament per a reactivar l’economia i crear ocupació“.

Sumat a poder consultar i auditar el pressupost municipal Mollà ha apuntat que “volem que siguen els propis il.licitans i il.licitanes els que decidisquen part del pressupost, per això recuperarem els pressupostos participatius a cada barri i pedania“.

Sobre la pressió fiscal Mollà s’ha compromés a que “si Compromís està al govern local no s’incrementaran els impostos durant tota la legislatura, a més es concertarà amb les entitats cíviques i socials una Carta de Drets del Contribuent“.

Molla ha conclòs i ha ressaltat “la importància de la bona gestió dels impostos dels ciutadans i que esta es faça amb transparència, que cada veí o veïna sàpia d’on ve i a que es destina cada euro“.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *