La diputada de Compromís i portaveu local, Mireia Mollà, ha assegurat hui que“és lamentable que el Govern valencià justifique que l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, vulnere l’acord del ple en què s’insta a paralitzar el pla de reforma interior (PRI) del Mercat Central d’Elx perquè este partit va tenir majoria absoluta en les anteriors eleccions”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després de la pregunta que ha realitzat a la consellera d’Infraestructures i Medi Ambient, Isabel Bonig, durant el ple de Les Corts de hui.

 

Per a la diputada,“en primer lloc, cal recordar que Alonso no té ja la majoria absoluta en la corporació i, en segon, que quatre dels regidors del PP no van assistir a la junta de govern municipal en què es va adjudicar el projecte del mercat per estar en desacord amb el projecte i en la manera en què s’havia tramitat”.

 

“En este sentit, les argumentacions de la consellera per defensar l’actitud d’Alonso són lamentables ja que, d’una banda, ignoren les mateixes crítiques internes i, d’altra, passen per alt el fet que en estos moments el TSJCV haja admès a tràmit dos recursos en contra del Pla de Reforma Interior (PRI) del Mercat i de la vulneració de l’acord del ple”, ha destacat.

 

Per a la diputada de Compromís,“amb estes declaracions, Isabel Bonig ha demostrat la seua complicitat amb l’alcaldessa, que ha decidit continuar amb la tramitació del projecte en contra de tot i de tots per tal de satisfer uns interessos que no han estat aclarits per part de Mercedes Alonso”.

 

“Tot i esta actitud per part de l’alcaldessa i del govern valencià, esperem que els tribunals assenyalen la barbaritat que suposa que una junta de govern desoisca els acords del ple i des de Compromís recordem que, en cas de formar part del pròxim govern municipal, treballarem per començar de nou amb este projecte, que ha de passar per una reforma de l’edifici i, en tot cas, amb una solució consensuada entre les parts afectades”, ha conclòs.