Compromís considera que l’informe ITA certifica l’opacitat del govern d’Alonso

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “és vergonyós que el retrocés que ha experimentat l’Ajuntament d’Elx en termes de transparència durant el mandat de Mercedes Alonso, doncs l’informe de Transparència Internacional Espanya situa el nostre consistori en el número 103 de 110 municipis analitzats, mentre en l’any 2010 ocupava la posició número 9”.

 

“Esta baixada, que suposa passar d’una puntuació de 96,3 en 2010 punts a 47,5 en 2014, confirma la denúncia que venim fent en Compromís des de l’inici de la legislatura i és que l’equip de govern ha negat a la ciutadania de manera habitual el dret a la informació sobre els processos i les dades municipals”, ha destacat.

 

Per a Mireia Mollà, “les qualificacions que atorga Transparència Internacional a Alonso són una de les pitjors denuncies que este equip podria rebre, ja que dotar a un Ajuntament de les eines de transparència i participació és una qüestió que depèn només de la voluntat i Alonso i el seu equip han demostrat no tenir-ne cap en esta qüestió”.

 

“És molt greu que en el any 2015 estiguem parlant d’un govern municipal que dificulta l’accés de la ciutadania a la participació en els assumptes públics i a la informació, especialment en els assumptes econòmics i financers i contractacions de serveis, que són les àrees en què Elx rep una pitjor puntuació”, ha lamentat.

 

En este sentit, la portaveu local ha destacat que“donar solució a l’emergència democràtica que vivim és una prioritat per a Compromís i, per tant, seguirem proposant les eines necessàries per fomentar la participació ciutadana i la transparència com ja venim fent des de fa mesos”. 

Arxivat en: Participació ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *