La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “la Conselleria de Sanitat es nega a recuperar el servei 24 hores en el centre de salut de l’Altet, un servei que va posar en marxa en 2011, però que va eliminar eixe mateix any”.

 

Mollà ha recordat que “en 2011 la Conselleria de Sanitat determinà que el centre de salut de l’Altet funcionara com un Punt d’Atenció Continuada (PAC) durant les 24 hores del dia i justificava esta decisió pel fet que este servei permetia evitar desplaçaments de molts quilòmetres als veïns i veïnes d’esta pedania d’Elx i altres partides rurals”.

 

“Tanmateix, el mateix any va decidir suprimir el servei i, davant esta situació, des de Compromís vam registrar una pregunta parlamentària per a que el Govern valencià explicara si tenia previst recuperar el funcionament 24 hores del centre de salut”, ha detallat.

 

Però, la diputada i portaveu local ha apuntat que“en la seua resposta, la Conselleria de Sanitat es limita a recordar que existeix un punt sanitari 24 hores en el barri del Toscar d’Elx, un centre que es troba a prop de 20 quilòmetres de distància de l’Altet, i apunta que, per criteris d’eficiència, no està justificada la implantació d’un nou punt d’atenció continuada al centre de salut de l’Altet”.

 

En este sentit, Mireia Mollà  ha assenyalat que “la Conselleria es contradiu ella mateixa en les seues actuacions i demostra que si en estos moments no existeix un centre de salut 24 hores en l’Altet no és perquè no siga necessari, sinó per la política de retallades del Govern valencià, on la sanitat pública és una de les primeres afectades”.

 

“Per tant, des de Compromís seguirem realitzant esta demanda per recuperar un servei sanitari per als veïns i veïnes de l’Altet, Torrellano i altres partides rurals d’Elx, ja que considerem que la seua posada en marxa és necessària per garantir un servei de proximitat a estos ciutadans”, ha conclòs.