El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha assegurat hui que “és lamentable que el grup popular haja votat en contra de la nostra proposta d’elaborar un pla estatal de lluita contra el morrut roig, atès l’abast de la plaga i la necessitat de que existisca una resposta global a este problema que pateix especialment el municipi d’Elx, que compta amb el palmerar més gran d’Europa”.

 

Baldoví ha realitzat estes declaracions després de presentar este matí en la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient una Proposició No de Llei (PNL) en la que es reclamava que el Congrés dels Diputats instara al Govern a desenvolupar i liderar un pla de lluita contra el morrut roig, augmentant els recursos econòmics als PGE de 2015. La PNL ha sigut recolzada per tots els grups, però rebutjada pels vots en contra del PP.

 

El diputat de Compromís-Equo ha apuntat que “des de Compromís portem molt de temps alertant de la necessitat de que la lluita contra el morrut compte amb un pla estatal coordinat amb la resta d’administracions, ja que es necessita una lluita coherent i efectiva davant un insecte que no entén de fronteres geogràfiques”.

 

“Alhora, la manca de recursos en la lluita contra el morrut és una realitat que denuncien tots els professionals i, de fet, el grup popular no ha estat capaç d’explicar ni quants diners destina al conveni que signà a principis d’any amb l’Ajuntament d’Elx i la Conselleria d’Agricultura”, ha indicat.

 

Joan Baldoví ha afirmat que “tanmateix el grup popular, amb un criteri exclusivament partidista, s’ha negat a acceptar esta PNL de Compromís que proposa com desenvolupar el pla per fases, que concreta estratègies que es podrien portar a terme, que demana ajudes per a les administracions i per a particulars i que proposa Elx com a municipi pilot per a l’aplicació del pla”.

 

“El grup popular tenia en les seues mans aprovar una proposta en positiu, una proposta seriosa, avalada des del punt de vista científic, amb l’únic objectiu d’establir un pla efectiu en la lluita contra el morrut roig, però una vegada més s’ha negat a fer-ho i hem perdut l’oportunitat de marcar un punt d’inflexió en la conservació i salvaguarda del nostre palmerar”, ha conclòs el diputat de Compromís.