La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “el regidor d’Empresa, Ocupació i Obertures, Luis Ángel Mateo, ja no pot seguir formant part de l’equip de govern després d’haver votat en el ple una mesura que afecta a terrenys familiars i, per tant, demanem d’una banda, que li siguen retirades les competències i, d’altra, que es declare nul l’acord d’este ple”.

 

Mollà ha apuntat que “és absurd que ara Mateo demane disculpes per esta actuació, ja que només ha reconegut este fet quan s’ha fet públic i, a més, no ens valen les excuses que ha posat sobre la manca o no d’assessorament”.

 

En este sentit, la portaveu de Compromís ha assenyalat que “al mateix temps, cal recordar la manera en què es va incloure el tema en l’últim ple municipal, a través d’una moció d’urgència presentada pel grup popular aprofitant l’absència d’una regidora de l’oposició, el que, com a mínim, indica la voluntat del PP d’aprovar la urbanització a tota pressa”.

 

“Ara volem que l’alcaldessa, Mercedes Alonso, aclarisca si coneixia el fet que familiars de Mateo tenen terrenys en esta zona, doncs si el regidor havia fet determinades consultes sobre el tema, com ell assegura, entenem que també li hauria traslladat a Alonso la qüestió”, ha destacat.

 

Mireia Mollà ha volgut posar de relleu que “la Llei 7/2009 de l’estatut basic de l’empleat públic remarca que estes persones s’abstindran en aquells assumptes en els que tinguen un interès personal i, per tant, la normativa és clara en este assumpte, de manera que instem a que tot regidor que estiga en una situació semblant, no participe de la votació”.

 

“En tot cas, no es tracta d’un fet sorprenent si tenim en compte la manca de transparència i de codis ètics d’este equip de govern, que denuncien fins i tot regidors del mateix govern municipal”, ha conclòs la portaveu local.