La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha lamentat hui que “el Govern central no considere recuperar les ajudes nominatives per al Misteri d’Elx i per tant esta obra, declarada Patrimoni de la Humanitat l’any 2001, continue sense la subvenció directa que li va ser eliminada en 2013”. 

Mollà ha indicat que “després de que el Govern central portara a terme esta rebaixa pel que fa a la consideració del Misteri d’Elx i li retirara l’ajuda específica, obligant a La Festa a concórrer amb altres entitats més comunes i reduint de manera molt notable les aportacions, vam demanar explicacions a través del nostre diputat en el Congrés, Joan Baldoví”. 

“Ara en la seua resposta des del Govern s’explica que la desaparició d’una partida específica en els Pressupostos Generals de l’Estat a partir de 2013 es deu a una reorientació del règim de subvencions nominatives al règim de concurrència competitiva, més transparent i objectiu”, ha assenyalat.

La portaveu local ha apuntat que “el que admet el Govern del PP és que no va a recuperar esta partida que reconeixia el Misteri d’Elx com una obra de gran valor i especial singularitat, uns atributs que el feien mereixedor d’una partida específica sobradament justificada”. 

En este sentit, Mireia Mollà ha afirmat que “des de Compromís seguirem reclamant la recuperació d’esta subvenció, així com un increment de les ajudes a La Festa i, al mateix temps, exigim a l’alcaldessa, Mercedes Alonso, que toque la porta dels seus companys de partit a Madrid i es preocupe de retornar al Misteri el reconeixement que mereix”.

Ajudes Misteri d’Elx