El coordinador de Sostenibilitat Ambiental de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha explicat hui que “per tal de cridar l’atenció sobre la greu situació que travessa el Palmerar i buscar solucions al respecte hem posat en marxa una campanya de signatures, presentarem una moció al ple municipal i portarem a terme una ruta el pròxim diumenge”. 

Sansano ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha ofert hui a Elx. En ella ha indicat que “la recollida de signatures busca demanar la convocatòria del Patronat del Palmerar, òrgan depenent de la Conselleria de Cultura, que no es reuneix des de 2006”.

Alhora, el coordinador de Sostenibilitat Ambiental ha apuntat que “hem redactat una moció demanant al ple de l’ajuntament que prenga l’acord de podar, netejar i regar urgentment els horts del Contador i del Bon Lladre que es troben ara mateix al límit de la seua supervivència i presenten greu risc d’incendi, a més d’instar a la Generalitat l’esmentada convocatòria del Patronat”.

“Volem fer arribar esta moció als diferents grups polítics de l’oposició amb representació en el consistori i demanar-los que la presenten i la defensen en el proper ple”, ha indicat.

Vicent Sansano també ha explicat que “hem organitzat una visita guiada pel palmerar per a denunciar la situació i per a debatre propostes de gestió entre els assistents, l’eixida tindrà lloc el pròxim diumenge 21 de setembre a partir de les 9:30 hores a l’Hort de Tomballops, al carrer Santa Anna, al costat del Pont Vell”.

“En aquesta visita explicarem diferents problemàtiques de la gestió dels horts i farem algunes propostes de gestió que debatrem amb els assistent i rebrem al mateix temps les propostes d’aquests”, ha afegit.  

Per al coordinador de Medi Ambient, “la manca de reg als horts del Contador i el Bon Lladre, les destrosses als horts de la Tia Casimira, , l’hort de la Mareta i l’hort del Pastoret per l’ús de maquinària molt pesada o l’abandonament de les vivendes dels horts evidencien les males pràctiques que està portant a terme l’equip de govern i per això exigim que es porten a terme d’immediat mesures adequades per a la conservació i protecció del palmerar”.

A més a més, Sansano ha assenyalat que “pel que fa a la plaga del morrut roig, es continuen anunciant mesures estrella, però no sabem com s’han aplicat els productes ni quins resultats han tingut, pel que seguim exigint un pla de lluita integral coordinat per totes les administracions i informació sobre les pràctiques que s’estan portant a terme en el nostre municipi”.

El coordinador de Sostenibilitat Ambiental ha destacat que “des de Compromís ja vam registrar una Proposició No de Llei en este sentit a Les Corts, que va ser rebutjada pel PP, mentre que estem pendent de que es debata la que ja hem registrat al Congrés dels Diputats, de la mà de Joan Baldoví, i treballem en una presentar també una iniciativa semblant en la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu a través del nostre eurodiputat Jordi Sebastià”.