La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha lamentat hui que “la Conselleria de Medi Ambient tampoc aclarisca tots els termes l’arribada de residus de la Vega Baja a Elx, una opacitat que se suma a la que manté l’Ajuntament i que provoca que la ciutadania no tinga coneixement del que està tractant la planta dels Cremats”.

 

Mollà ha indicat que “des de Compromís tornàrem a demanar en el mes de juny a la Generalitat que ens aclarira quins municipis de la Vega Baja estaven portant els seus residus a la planta d’Elx, quina quantitat de tones totals sumen i per quant de temps es mantindrà este conveni”.

 

“En la seua resposta la Conselleria de Medi Ambient apunta que només s’estan rebent els residus de Torrevieja, però no respon a la resta d’aspectes que li preguntàrem, de manera que seguim sense tenir una informació clara al respecte”, ha destacat.

 

En este sentit, la diputada de Compromís ha instat a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig; la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, i a l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, “a explicar d’una vegada tots els termes de l’acord per a que Elx reba els residus d’altres municipis de la Vega Baja, ja que és la seua obligació ser transparents en esta qüestió”.

 

“El fet que la planta d’Elx haja d’acollir ara més residus i que els habitants de la Vega Baja hagen de pagar més per la gestió d’estos és conseqüència de la nefasta gestió de residus que ha portat a terme el PP en les diferents administracions, on ha primat satisfer determinats interessos en lloc d’establir criteris de racionalitat i sostenibilitat”, ha conclòs.