La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “la Generalitat ha confirmat que la planta de tractament d’Elx acull 60.000 tones de residus més provinents de diferents municipis de la Vega Baja, una mesura sobre la que l’alcaldessa, Mercedes Alonso, no ha informat a la ciutadania”.

Mollà ha indicat que “portem des de setembre de 2013 demanant a l’equip de govern que explique si la planta d’Elx està rebent residus de municipis de la Vega Baja, però no hem rebut cap contestació, per això el passat mes d’abril formulàrem una pregunta parlamentària a la Conselleria de Medi Ambient per a que ens donara informació al respecte”.

“Ara en la seua contestació la Conselleria de Medi Ambient ha confirmat que, efectivament, els municipis de la Vega Baja comptaven amb l’autorització per portar els seus residus a la planta de tractament d’Elx per un tonatge anual de 60.000 tones, de manera que els municipis van sol·licitar l’admissió dels seus residus en la planta del Consorci del Baix Vinalopó”, ha indicat.

Alhora, la portaveu de Compromís ha assenyalat que “en la resposta també s’apunta que les condicions per a estos residus quedaren establertes en el decret número 18 de 9 d’abril de 2014 de la presidenta del Consorci de Residus del Baix Vinalopó”.

“Tanmateix, tot i estos acords que s’han pres i que són de gran importància per a la gestió mediambiental del nostre municipi, l’alcaldessa d’Elx, que és també vicepresidenta del Consorci de Residus del Baix Vinalopó no ha donat cap informació pública al respecte, el que demostra una gran manca de responsabilitat i transparència”, ha ressaltat Mireia Mollà.

La portaveu local ha recordat que “com han denunciat els mateixos veïns dels voltants de la serra de Els Cremats i com hem pogut comprovar in situ des de Compromís per Elx l’arribada d’estos nous residus està provocant més males olors, al temps que es registra una acumulació de residus en els terrenys pròxims provinents de la planta”.

“I mentre tot això ocorre l’equip de govern s’amaga i evita donar cap explicació al respecte, pel que des de Compromís tornem a recordar-los als membres del govern local que la seua obligació és informar sobre els assumptes públics”, ha conclòs Mireia Mollà.