Des de Compromís per Elx rebutgem l’actuació policial del passat dissabte en l’acte de jura de bandera civil que es va organitzar al Passeig de l’Estació i que va concloure en la detenció d’un membre del grup antimilitarista Tortuga. Des del col•lectiu local s’entén que l’acció de les forces de seguretat va ser del tot desmesurada, tenint en compte que l’únic que es va portar a terme va ser una acció informativa i, a més, des d’una distància de més de 150 metres.

Alhora, resulta lamentable que s’impedira la lliure circulació de persones que vestien samarretes de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques per la zona o altres elements reivindicatius i fins i tot s’amenaçara a qui parlara en valencià.

En este sentit, des de Compromís per Elx demanem explicacions a l’equip de govern, que de nou mostra la seua actitud sectària tractant de silenciar i negant el la llibertat d’expressió a les persones que no estan d’acord amb les seues polítiques o amb algunes de les activitats que s’impulsen des del consistori amb diners que són de totes i tots.

Des del col•lectiu local volem recordar a l’alcaldessa, Mercedes Alonso, que no per dotar-se d’un dispositiu local exagerat van a desaparèixer les crítiques a la seua gestió i que allò que ha de fer és assumir d’una vegada que ha de governar per a tots els il•licitans i il•licitanes, respectar esta diversitat d’opinions i permetre a la ciutadania que participe dels assumptes públics amb llibertat i transparència.