La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha proposat hui “que el nostre municipi siga declarat lliure de circs amb animals, una mesura amb la que garantir els drets dels animals i evitar espectacles en els que pateixen males condicions i són maltractats en moltes ocasions”.

Mollà ha explicat que “parlem d’animals exòtics i domèstics que són trets dels seus habitats naturals i obligats a viure engabiats, que es desplacen constantment patint bruscos canvis de temperatura i clima i amb unes condicions de transport que generalment són insuficients i, a més, són dominats per portar a terme actuacions que són antinaturals per a estos éssers”.

Al mateix temps, la portaveu local ha destacat que “este tipus d’espectacles no aporten cap valor educatiu per als xiquets i xiquetes, que són el públic majoritari dels circs, ja que no existeix una sensibilitat cap a la vida d’estos animals”.

En este sentit, Mireia Mollà ha assenyalat que “el circ disposa de molts altres recursos humans propis que fa innecessari sotmetre els animals a una situació de maltractament, de fet, en l’actualitat existeixen nombrosos circs amb pallassos, acròbates o malabaristes, entre altres, que han aconseguit els majors èxits i la gran acceptació del públic”.

La portaveu de Compromís per Elx ha recordat també que “diverses ciutats de l’Estat ja han prohibit o restringit la presència d’animals en els circs, entre elles Ontinyent, Villena, Barcelona o Fuenlabrada, i, en este sentit, demanem a l’Ajuntament que accepte esta proposta i faça de la nostra una ciutat respectuosa amb els drets dels animals”.