El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha explicat hui que “és necessari que el programa de tala de palmeres del camp d’Elx anunciat per l’Ajuntament dispose de molts més recursos per tal de donar una resposta realment efectiva davant la plaga del morrut roig”.

Sansano ha assenyalat que “d’una banda, considerem positiu que l’equip de govern haja reconegut la importància de posar en marxa mesures específiques per combatre el insecte, però entenem que 10.000 euros són totalment insuficients per donar resposta a un problema que afecta a molt més que 200 palmeres”.

En este sentit, el coordinador de Medi Ambient ha proposat que “el govern local reclame a la resta d’administracions, Generalitat Valenciana i Govern central, que destinen també recursos per a que este programa siga ambiciós i tinga una vertadera utilitat”.

Alhora, Vicent Sansano ha indicat que “tot i que puga ser positiu facilitar la tala d’exemplars a persones amb rendes més baixes, és obvi que el morrut roig afecta a les palmeres sense distinció i, per tant, s’ha de garantir que tots els habitants del Camp d’Elx que compten amb palmeres infectades podran retirar-les ràpidament per evitar així també la propagació de la plaga”.

“El problema del morrut roig no se soluciona amb pegats, sinó amb una actuació coordinada per totes les administracions i, sobretot, amb recursos suficients per aturar una plaga que posa en perill el futur del nostre palmerar”, ha conclòs el coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx.