La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “és totalment lamentable que l’equip de govern pretenga aprovar la modificació del pla especial de protecció del Clot de Galvany sense haver-se molestat tan sols en contestar a les al·legacions que hem presentat des del nostre col·lectiu”. 

Mollà ha indicat que “l’equip de Mercedes Alonso aprovarà previsiblement este punt en el pròxim ple municipal sense comptar amb les demandes que hem realitzat i que tenen com objectiu protegir este espai natural de gran valor ecològic, el que suposa una actitud totalment opaca i una falta de respecte a la ciutadania”. 

La portaveu ha explicat que “des de Compromís per Elx presentàrem en desembre de 2012 diferents al·legacions a la modificació, perquè entenem que suposa desprotegir esta zona natural i asseu les bases per a la seua futura urbanització, però en tot este temps l’Ajuntament no s’ha posat en contacte amb nosaltres”. 

En este sentit, el coordinador de Medi Ambient, Vicent Sansano, ha afegit que “el govern municipal ha optat per rebaixar la protecció de l’espai contigu al carrer Gran Via d’Arenals i el del paratge conegut com el Fondet de la Senieta, de manera que estes dues zones, que formen part de l’àrea d’amortiment del Clot, passen de ser qualificats com a ‘monts i àrees forestals’ i ‘parc públic natural’ a ser sòl no urbanitzable comú general”. 

“Este canvi de la qualificació del sòl comporta que en les zones esmentades es poden autoritzar activitats com bars, berenadors, xiringuitos, instal·lacions esportives o campaments de turisme, uns serveis que ja s’ofereixen en les àrees urbanitzades pròximes, com Arenals del Sol i l’Altet”, ha recordat Sansano. 

Per al coordinador de Medi Ambient, “les mesures que vol introduir l’Ajuntament contradiuen l’objecte del pla, que busca recuperar, protegir, conservar i potenciar els béns naturals, paisatgístics i històrics i culturals del Clot de Galvany a través d’una adequada ordenació i regulació d’usos, sota els principis de la sostenibilitat ambiental”.

“Per tant, parlem d’una actuació totalment intolerable que demostra que este equip de govern està disposat a cometre totes les agressions que calguen al nostre patrimoni natural si es tracta de satisfer determinats interessos urbanístics”, ha denunciat Sansano, per a qui, a més, “la forma de procedir del govern d’Alonso és clarament antidemocràtica”.