La diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “és lamentable que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, vinga al Camp d’Elx a fer-se la foto i no done explicacions sobre les inversions pendents i els projectes abandonats per part del Govern valencià, com són les obres de modernització del Tercer Canal”. 

Mollà ha assenyalat que “de nou Fabra ha visitat el nostre municipi pràcticament d’amagat, sense que des de cap institució s’haja anunciat amb prou antelació, per no rendir comptes sobre les promeses incomplertes de la Generalitat amb Elx”. 

“En el cas del camp il·licità, el president ha d’explicar què ocorre amb les inversions pendents per posar en marxa les obres de modernització del Tercer Canal, una actuació bàsica per a que els llauradors puguen disposar de reg per degoteig i que havia estat compromesa pel Govern valencià, així com per el Ministeri de Medi Ambient”, ha destacat.

La portaveu local ha indicat que “exigim a Alberto Fabra que es pronuncie al respecte i explique si els pressupostos de la Generalitat contemplen el finançament promès per a estes ajudes, si s’ha demanat la part dels fons que corresponen al Govern central i si hi ha una data concreta per al començament de les obres”. 

Alhora, Mireia Mollà ha recordat altres inversions pendents per al Camp d’Elx com “la creació d’una partida per a la lluita contra el morrut roig o el condicionament dels horts de palmeres abandonats” i ha recordat que “la Generalitat encara té pendent el pagament de 130 milions d’euros als llauradors valencians provinents de les subvencions al desenvolupament rural”. 

La portaveu ha afirmat que “des de Compromís seguirem reclamant les actuacions pendents en el Camp d’Elx i exigint que les diferents administracions destinen recursos dignes a l’activitat agrícola”.