La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “les deficiències amb què arranca hui el nou curs escolar 2013/2014 a infantil i primària són indecents i evidencien el desmantellament al que està sent sotmès l’ensenyament públic per part del Govern valencià i del que és còmplice este govern local”. 

Mollà ha recordat que “la comunitat educativa del municipi està pendent de l’ampliació dels col·legis de Les Baies, la Gal·lia, Rodolfo Tomàs i Samper de l’Altet i La Paz de Torrellano, doncs resulta vergonyós que molts centres encara impartisquen les classes en barracons”. 

“Alhora, està pendent la construcció del menjador del CEIP Jaime Balmes i la instal·lació de la calefacció en siete dels col·legis públics de la ciutat”, ha destacat la portaveu local, que ha assenyalat que “a estes mancances cal sumar el fet que Elx siga el municipi més afectat per les retallades en Educació, amb la pèrdua de més de 50 professors interins”. 

En este sentit, Mollà ha lamentat que “l’única mesura que es propose des de la Conselleria d’Educació siga deixar en mans de la iniciativa privada la construcció de centres educatius pendents, com és el cas del centre d’iniciativa social (CIS) projectat al barri d’Altabix”. 

Per a la portaveu de Compromís per Elx, “el més greu és que davant esta realitat, l’equip de govern, amb el regidor d’Educació al capdavant, Daniel McEvoy, lluny de reivindicar estes inversions pendents en la ciutat per tal de garantir un ensenyament públic digne i de qualitat, es dedique a tapar les vergonyes del Govern valencià”. 

“Els il·licitans i il·licitanes necessitem un govern local que tinga com a prioritat el benestar de la ciutadania, especialment en un servei tan bàsic com és el de l’educació i, en este sentit, li diem a McEvoy que la única posició digna que podria mantenir és la de reclamar als seus companys de València que posen fi a estes mancances que Elx porta anys arrossegant en matèria educativa”, ha defensat Mireia Mollà.