Compromís demana a Alonso que explique per què no vol celebrar un ple amb un ordre del dia amb propostes ciutadanes

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha afirmat hui que “volem que l’alcaldessa, Mercedes Alonso, ens explique per què es nega a aplicar la figura del Reglament de Participació Ciutadana que permet que se celebren plens municipals almenys cada sis mesos on l’ordre del dia es fixe amb propostes dels ciutadans”.

Mollà ha indicat que “el Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Elx, impulsat la passada legislatura per Compromís, contempla el dret dels ciutadans i de les entitats a proposar projectes de reglaments o ordenances que, si estan subscrits per un mínim del cinc per cent del veïnat, hauran de ser sotmeses a debat i votació en el ple municipal”.

“Alhora, este reglament regula el dret de la ciutadania a proposar assumptes per a que siguen inclosos en l’ordre del dia del ple municipal”, ha assenyalat la portaveu local, que ha detallat que “en el cas de les entitats, les propostes hauran de ser sol·licitades per un mínim del set per cent de les inscrites en el Registre d’Entitats Ciutadanes i en el cas dels ciutadans particulars, s’haurà de comptar amb les signatures de, al menys, un cinc per cent dels veïns i veïnes d’Elx”. 

Mireia Mollà ha apuntat que “com a conseqüència, des de Compromís per Elx proposàrem fa mesos a Alonso convocar un ple d’este tipus, però no hem obtingut resposta per part de l’alcaldessa, que, en tot cas, ja ha demostrat que busca acabar amb els mecanismes de participació ciutadana que existien al municipi i està portant a terme una gestió opaca, amb aspectes com dificultar l’accés als documents municipals o no permetre una gravació del ple”.

“Davant esta situació, des de Compromís denunciem estes retallades en drets que efectua el govern del PP a Elx i que afecten greument a la qualitat de la nostra democràcia”, ha subratllat la portaveu local.

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *