El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha assegurat hui que “després que la Unió Europea haja anunciat que prohibirà els pesticides que actualment s’utilitzen per combatre el morrut roig a les palmeres, ens trobem amb que el pla de lluita presentat per l’Ajuntament fa poc més d’un mes queda encara més reduït”.

Sansano ha explicat que “en aquell moment ja vam destacar les deficiències d’un paquet de mesures que es limitava a la destrucció de palmeres, l’ús dels insecticides ara prohibits i diferents assajos amb entomopatogens que en l’actualitat estan encara en fase d’estudi”.

“Pel que fa als insecticides, des de Compromís per Elx vam assenyalar que el tractament químic amb imidacloprid era insuficient perquè, al realitzar-se només dues vegades a l’any, protegeix a les palmeres únicament un mes de cada sis, una situació similar a la que ocorre amb el thiametoxam”, ha destacat.

En este sentit, el coordinador de Medi Ambient ha apuntat que “la decisió de la UE no afectarà significativament la protecció real del palmerar, però evidència que el pla presentat pel consistori era del tot insuficient i reflecteix la manca de previsió davant una mesura que s’esperava”.

“Per això, des de Compromís per Elx tornem a demanar al regidor de Via Pública, Manuel Rodríguez, que treballe d’una vegada en un pla de lluita contra el morrut seriós, basat en la inspecció constant del palmerar, en la participació de tècnics i empreses locals, en el lliurament dels recursos necessaris, en la transparència en la gestió i en la informació pública”, ha insistit.

Alhora, Vicent Sansano ha afirmat que “no entenem per què s’afirma que no hi ha recursos per qüestions com esta i després l’equip de govern es vanagloria de que tanca l’exercici 2012 amb superàvit, com tampoc entenem per què no implica a la resta d’administracions en un assumpte que ja està tenint greus repercussions mediambientals i econòmiques en la ciutat”.