La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reclamat hui al conseller de Sanitat, Manuel Llombart, “que aclarisca els motius pels quals l’Hospital del Vinalopó d’Elx ha transvasat al seu centre a molts dels pacients que anteriorment atenia l’Hospital General” i l’ha instat també a “explicar la política de trasllats que aplica l’hospital de gestió privada”.

Mollà, que és també portaveu de Compromís per Elx, ha anunciat que realitzarà estes preguntes a Les Corts Valencianes, després que la Junta de Personal de l’Hospital General denunciara esta fuga de pacients al Vinalopó i les pràctiques irregulars que podria estar portant a terme este centre sanitari.

La diputada de Compromís ha indicat que “des de la Conselleria estan obligats a explicar per què s’estan promovent els trasllats de pacients a l’Hospital del Vinalopó, mentre es dificulta el canvi a l’Hospital General i també han d’aclarir de quina manera estan captant pacients des del centre de gestió privada, per conèixer si es tracta de pràctiques irregulars”.

“Alhora, volem saber per què el Govern valencià permet que l’Hospital del Vinalopó, en cas de no comptar amb alguna especialitat, derive els pacients a altres centres de gestió privada, tot i que estiguen fora de la ciutat, en lloc d’enviar-los a l’Hospital General”, ha assenyalat.

Mireia Mollà ha apuntat que “ja no es tracta només de les greus retallades que la Conselleria està aplicant als centres sanitaris públics, és que, de confirmar-se estos fets, estaria consentint que els hospitals de gestió privada estigueren competint de manera deslleial amb els públics, en lloc de vetllar per ells”.

“Des de Compromís volem recordar a la Generalitat que la seua obligació és garantir el bon funcionament de la Sanitat pública i no afavorir els negocis de les companyies privades, una pràctica que el Govern del PP ve realitzant des de fa anys, però que incrementa ara sota l’excusa de la crisi econòmica”, ha conclòs la diputada.