Compromís per Elx rebutja l’obstinació del PP de convertir en negoci privat els béns públics de la ciutat

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, s’ha mostrat hui en contra de “l’entestament de l’equip de govern del PP de convertir en un negoci privat els béns públics de la ciutat, doncs este sembla un dels principals objectius de l’alcaldessa, Mercedes Alonso, que, des que començà a governar, ha pres nombroses mesures en detriment del patrimoni públic per afavorir interessos particulars”.

Mollà ha afirmat que “ara ens trobem amb què la prioritat del PP és construir un camp de golf en la ciutat i per això la pròxima setmana va a posar en marxa les obres d’estes instal·lacions sobre 53.000 metres quadrats de sòl públic que l’Ajuntament ha decidit regalar a la Federació de Golf de la Comunitat Valenciana, tot i el rebuig dels ciutadans”.

“En este cas, el problema no és només que s’estiga regalant patrimoni públic a una entitat privada, sinó que l’equip de Mercedes Alonso considera que el futur d’Elx passa per potenciar un model tan insostenible com el dels camps de golf que, a més de promoure un esport car del que només pot gaudir poca gent, necessiten d’una gran quantitat de recursos hídrics per mantenir-se”, ha assenyalat.

Alhora, la portaveu de Compromís per Elx li ha recordat a Alonso que “ja són molts els camps de golf que es van construir durant la bombolla immobiliària que han hagut de tancar per ser inviables, de manera que este projecte no només té conseqüències negatives en l’àmbit social i mediambiental, sinó també en el plànol econòmic”.

Mireia Mollà s’ha referit també a l’aprovació del plec de condicions per construir un nou complex esportiu que precisament se situa al costat del camp de golf. Sobre este punt, ha afirmat que “estem davant una nova privatització d’una obra pública que ha sigut pagada amb els diners de tots els il·licitans i il·licitanes i de la que ara van a traure rendiment només les empreses que l’exploten”.

“És vergonyós que l’equip de govern del PP haja pujat el preu de les instal·lacions esportives i ara, a més, es negue a que la gestió de la nova ciutat esportiva siga pública”, ha indicat la portaveu de Compromís per a Elx, que ha qualificat “d’estafa” esta manera de procedir del govern local.

Pel que fa a la cessió dels antics jutjats a la universitat privada CEU-San Pablo, Mireia Mollà ha explicat que “si el PP ha decidit a última hora fer pagar a esta institució per l’ús de l’edifici és perquè ha hagut de cedir a la pressió ciutadana” i ha conclòs que “esta mesura in extremis no soluciona la reivindicació dels veïns, sinó que cal que l’Ajuntament faça una consulta ciutadana per a conèixer l’opinió dels ciutadans sobre esta cessió d’una infraestructura pública a una universitat de caràcter privat”.

Arxivat en: Local, Participació ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *