Compromís presenta 20 esmenes als pressupostos de la Generalitat relatives a Elx davant la indiferència amb què tracta el PP la ciutat

La diputada de Compromís i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha presentat hui les esmenes d’este grup parlamentari als pressupostos de la Generalitat que estan relacionades amb la ciutat, “davant la proposta del Govern valencià que no concreta cap línia per al municipi i, en este sentit, renega de fer compromisos concrets amb els il·licitans i il·licitanes”.

Mollà ha assenyalat que “Elx és la tercera ciutat en importància al nostre territori i, per tant, resulta vergonyós que la Generalitat no la tinga en consideració” i ha afegit que “esta ciutat té potencial suficient per eixir de la crisi i així ho demostren les seues gents a diari, però es necessita l’ajuda de l’administració que des de Compromís no anem a permetre que desaparega”.

La diputada ha concretat que “el nostre grup ha sol·licitat partides destinades a fomentar el transport públic, especialment entre els joves, davant les retallades de l’equip municipal al Bus Lliure, i també a les pedanies, que necessiten tenir una connexió amb el nucli urbà”.

“Alhora, hem sol·licitat una aposta clara pels nostres Patrimonis de la Humanitat, d’una banda exigim que s’augmente la línia de subvenció al Misteri d’Elx i d’altra reivindiquem més diners per al Palmerar”, ha destacat Mireia Mollà, que ha explicat que “volem que pugen les quanties per a la lluita contra el morrut roig i que estes incloguen la posada en funcionament d’un centre d’investigació sobre la plaga amb col·laboració amb la UMH”.

La diputada de Compromís ha afirmat també que “davant la reducció d’ajudes al sector del calçat, el nostre grup demana que s’augmenten les partides en més de 270.000 euros per ajudar a les pymes, però també als treballadors afectats pel procés de reconversió d’esta indústria”.

“Exigim, a més, que es construisquen els instituts i col·legis pendents i centres de salut, com Altabix II, i tornem a reclamar el rescat de la gestió privada de l’Hospital Vinalopó, ja que entenem que la gestió privada és més cara i s’ha de garantir que un servei bàsic com este s’atenga des de l’administració pública”, ha apuntat.  

Pel que fa als pressupostos municipals, Mireia Mollà ha indicat que “sembla mentida que l’equip de govern del PP retalle en ocupació” i ha criticat que “el regidor d’Hisenda, Manuel Latour, estiga a l’espera de les subvencions que li puguen caure del cel, ja que si no sap el que són uns pressupostos el que pot fer és eixir per la porta de darrere com a fet l’ex conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, però en este cas de l’Ajuntament d’Elx”.

Així mateix, la portaveu de Compromís per Elx ha titllat de “vergonyós” el fet que l’Ajuntament diga que han congelat les taxes i preus municipals, “quan tot el món podrà comprovar a les seues butxaques que el que fan és pujar, com és el cas de les instal·lacions esportives, les piscines, el bitllet del bus o el rebut de l’aigua”.

“Este és un avís a navegants per a l’equip de Mercedes Alonso, als ciutadans i ciutadanes d’Elx no ens prenen el pèl i, per això, davant este atropellament nosaltres rebutgem de pla estos pressupostos municipals”, ha conclòs Mollà.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *