Compromís rebutja les retallades del Consell al Parc Natural del Fondo, “que ja han reduït els seus mitjans i poden acabar per tancar-lo”

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “les retallades que ha portat a terme el Consell en matèria de Medi Ambient i que vol agreujar amb l’ERO a Vaersa han provocat, entre altres repercussions, que el Parc Natural del Fondo haja vist reduïts els seus mitjans de manera molt preocupant i poden significar fins i tot el seu tancament efectiu”.

Mollà ha realitzat estes declaracions durant la visita que han organitzat hui els col·lectius de Compromís per Elx i Compromís per Crevillent a este parc natural i en la que han participat més de cinquanta persones, entre elles els regidors de Crevillent José Manuel Penalva, Dory Cortés i Aitana Mas.

La portaveu local i diputada a Les Corts ha indicat que “este matí hem pogut comprovar que el centre d’interpretació, que abans obria cada diumenge, hui es trobava tancat per mancança de personal, de manera que, tant el nostre grup, com la resta de visitants que s’hagen traslladat al Fondo no han pogut comptar amb esta àrea d’informació, biblioteca, que a més programa l’itinerari ornitològic i que ofereix també diferent material”.

“Ja existeixen deficiències en la posada en valor del Fondo per part de les administracions públiques i la seua connexió amb els nuclis urbans més pròxims, pel que la reducció de l’horari d’obertura del centre d’interpretació suposa un greu pas enrere en la promoció d’este aiguamoll, el segon en importància al territori valencià i el tercer a l’estatal, entre els ciutadans”, ha afirmat.

Mireia Mollà ha apuntat que “tanmateix, les retallades que ha portat a terme la Generalitat també suposen la reducció i eliminació de personal a les àrees de manteniment, promoció, investigació i treball tècnics, segons han denunciat els mateixos treballadors, el que podria suposar que, abans que acabe l’any el Fondo quede tancat”.

“Des de Compromís per Elx i Compromís per Crevillent volem mostrar el nostre ferm rebuig a les retallades en un espai natural de la importància del Fondo i reclamem a la Generalitat que siga responsable i que siga conscient del dany ecològic que podria provocar si abandona este parc que des dels nostres col·lectius anem a seguir posant en valor entre els ciutadans per a que s’impliquen també en la defensa del seu medi natural”, ha conclòs la portaveu.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *