Compromís pregunta a la consellera de Cultura sobre l’abandonament d’horts a Elx i la inactivitat del Patronat del Palmerar

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha registrat una pregunta a Les Corts “per a que la consellera de Cultura, Lola Johnson, explique per què hi ha en l’actualitat nombrosos horts de palmeres abandonats a Elx, fins i tot alguns que formen part de la distinció de Patrimoni de la Humanitat, i per a que ens diga per què el Patronat del Palmerar porta sense reunir-se des de l’any 2006”.

Mollà, que és també portaveu de Compromís per Elx, ha explicat que “des de l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó (IECBV) ens han fet arribar l’informe que han realitzat sobre els horts del terme municipal que es troben en estat d’abandonament i greument deteriorats, una feina molt valuosa que alerta dels perills que està travessant actualment el Palmeral il·licità”.

“En este sentit, des de Compromís hem decidit que, atesa la seua importància, era imprescindible portar este problema fins el Parlament valencià i demanar explicacions a la consellera de Cultura al respecte”, ha indicat la diputada.

Mireia Mollà ha assenyalat que “el Palmerar d’Elx es troba en un vertader perill per la plaga del morrut roig, però també es veu afectat per una desatenció de molts horts, una qüestió que, d’haver voluntat política, podria solucionar-se de manera immediata”.

“El problema és que el Govern valencià ha demostrat molt poc interès en la defensa d’este Patrimoni de la Humanitat, si tenim en compte que la Conselleria de Cultura porta des de 2006 sense convocar el Patronat del Palmerar d’Elx, que és l’òrgan competent per aplicar les disposicions de la Llei del Palmerar”, ha apuntat la diputada de Compromís, que ha recordat que “segons marca la normativa, el Patronat s’hauria de reunir al menys una vegada a l’any”.

Mollà ha reclamat que “la Conselleria reunisca el Patronat i done una solució immediata a la degradació d’estos horts, a més de promoure la lluita coordinada contra el morrut roig i posar en marxa totes les eines necessàries per conservar el Palmerar d’Elx”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *